ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Екскурсія до Сумського обласного краєзнавчого музею

28.11.2016

24 листопада 2016 року, вихованці гуманітарно-оздоровчого та науково-технічного відділів, разом з керівниками Шматко О.М. та Гавриловою І.Р., відвідали Сумський обласний краєзнавчий музей.

Діти оглянули експозицію «Матеріальна культура та побут селян Сумщини кінця ХІХ – початку ХХ ст.», в якій відтворено інтер’єр селянської хати, розміщені знаряддя праці та вироби сільських ремісників, народний одяг, речі домашнього вжитку, фотографії, ікони.

Експозиція відділу природи розповідає про розмаїття рослинного і тваринного світу Сумської області. Тут привертають до себе увагу опудала тварин, птахів, колекції комах, гербарії та багато іншого. Окрасою зали є 5 діорам, що відтворюють природні ландшафти Сумщини в різні пори року.

Експозиція «Т.Г. Шевченко і Сумщина», розповідає про перебування Т.Г. Шевченка на Сумщині, друзів і знайомих Кобзаря, біографічно пов’язаних з нашим краєм, ілюструє художні та літературні твори поета, написані на сумській землі. В основі експозиції – оригінальні фотографії та листівки, рідкісні примірники друкованих видань і побутові речі середини ХІХ ст. Окрасою експозиції є кролевецький рушник 1847 р.; рукописи віршів і малюнки поета і художника, уродженця с. Славгород (нині Краснопільського району), приятеля Т.Г. Шевченка П.М. Соколова; палітра та фотоапарат художника, першого директора Сумського художньо-історичного музею, шевченкознавця Н.Х. Онацького.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 4 і 1?

^Вгору