ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Екскурсія по місту «Суми – квітка із каменю»

11.10.2011

У неділю 9 жовтня 2011 року відбулася тематична екскурсія по місту «Суми – квітка із каменю».

Гуртківці екскурсійно-краєзнавчого відділу прослухали захоплюючу розповідь про історію походження назви вулиці Петропавлівської, узнали історію садиби Суханових-Сумовських, будинку Окружного суду, будинку колишнього Громадського зібрання, садиби Реального училища, будинку банкіра Чурилова, полковника Маринина, будинку текстильного фабриканта Л.Д. Чорнобильського, липові алеї, будинку, де періодично жив Олександр Іванович Олесь, пам’ятника герою громадянської війни Івану Федоровичу Федьку, приватної чоловічої гімназії Миколи Ілліча Ізмайлова.

Багато цікавих вражень залишилось у дітей після відвідання Петропавлівської церкви та пам’ятників на могилах родини Харитоненків: "Голгофа" та "Янгол з дитиною" - французького архітектора Круазі, роботи якого є навіть у відомому Луврі. Закінчилася екскурсія біля природного пам’ятника, який так і називається – «Дуб на Петропавлівській».

І це тільки перша пішохідна подорож юних гуртківців-краєзнавців -. пройти по кожній вулиці свого рідного міста, дізнатися про все унікальне, що в ньому є – девіз кожного з них!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 9 + 4.

^Вгору