ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Герої нації» - продовжуємо дослідження

28.11.2017

Відповідно до Указу Президента України №532/016 «Про заходи у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-33 років – геноциду українського народу», розпоряджень Кабінету міністрів України, голови Сумської обласної державної адміністрації на виконання Указу і Розпорядження Уряду розпочинається велика масштабна робота у дослідженнях цієї теми протягом 2017-2018 років.

Окрема увага – руху опору Голодомору 1932-33 років, який залишається ще й досі майже білою плямою у дослідженнях геноциду українського народу того періоду.

Через це директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова та начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець підписали спільний наказ «Про заходи у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-33 років в Україні», яким передбачається повномасштабне дослідження цієї теми.

У переддень Дня пам’яті жертв голодоморів директор Комунального закладу Сумської обласної ради –обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса Тихенко підписала угоди про співпрацю з керівниками ПАТ НТКУ «Сумська регіональна дирекція» (телеканал UА: СУМИ) та ТРК «Відікон» у сфері досліджень Голодомору 1932-33 років.

Матеріали, які є у ЗМІ по дослідженнях Голодомору 1932-33 років, – це величезний інформаційний капітал, який «працює» в кращому разі – один раз на рік. Якщо це неоціненне багатство адаптувати до сфери освіти і розповсюдити по всіх освітніх закладах області, то вся інформація перетвориться у навчальні матеріали. Тим більше, що саме журналісти на сьогодні залишилися очевидцями очевидців, які вижили тоді.

На базі Державного навчального закладу «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» (адреса: м. Суми, проспект Курський 141) розгорнувся Центр досліджень голодоморів. Це не окрема структура, а форма роботи – постійна і системна, де можна буде оприлюднювати результати досліджень.

Крім цього, щосереди цей освітній заклад готовий приймати всіх бажаючих: ознайомитися з виставками, які тут розгорнуті на кожному поверсі і присвячені Голодомору 1932-33 років; переглянути документальний фільм Оксани Кириленко «Під чорним тавром» (за однойменною книгою Бориса Ткаченка), долучитися до створення їжі того періоду, завдяки якій вижили люди.

Кураторами проекту «Герої нації» затверджено: від КЗ СОР ОЦПО та РТМ – керівника гуртків Людмилу Говійну; від ДНЗ «Сумське міжрегіональне вище професійне училище» - заступника директора Тетяну Сорокіну.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 4 і 7?

^Вгору