ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Герої сучасності – серед нас

22.04.2021

Комунальним закладом Сумської обласної ради – обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю у межах соціально-освітнього національно-патріотичного проєкту «Голос крові: ми – Українці!», з метою виховання в дітей та учнівської молоді любові до Батьківщини, готовності до захисту її честі, гідності, суверенітету, шанобливого ставлення до героїчного минулого і сьогодення проводилася обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Герої сучасності – серед нас».

У зв’язку з карантинними обмеженнями цьогорічний захід проводився заочно.

До участі в конференції долучилося 85 юних краєзнавців закладів освіти області, які проводять системну пошукову роботу щодо вивчення героїчного поступу наших земляків, героїв сучасності у військовому протистоянні на Сході країни, про героїв АТО, ООС, які віддали своє життя за свободу й незалежність України.

Також учасники конференції презентували матеріали про своїх земляків - людей різних професій: лікарів, волонтерів, журналістів, які своїми діями, вчинками доводять, що в житті завжди є місце для подвигу.

Так, Холод Ангеліна, вихованка КЗ «Недригайлівського будинку дитячої та юнацької творчості Недригайлівської селищної ради» розповіла про Євгена Миколайовича Керечанина, який служив у нагарячіших точках зони АТО, життя якого обірвала снайперська куля.

Дордя Вікторія, учениця Боромлянського навчально-виховного комплексу Боромлянської сільської ради дослідила бойовий шлях Шаповалова Івана Михайловича, який у жовтні 2014 року захищав Донецький аеропорт.

Вихованки Комунального позашкільного закладу Білопільської міської ради «Центр дитячої та юнацької творчості» Бакшей Злата та Капинус Анастасія розповіли про «супергероїв у білому», лікарів, які борються за здоров’я мешканців області проти COVID – 19.

Завдячуючи юним пошуковцям, педагогам, журналістам, волонтерам, пам'ять про героїчні постаті наших земляків буде жити вічно.

З матеріалами учасників конференції можна ознайомитися на сайті комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю та за посиланнями:

https://drive.google.com/drive/folders/174QlH9icT1KonPLkKZeu09e1hLPiK3KY

https://drive.google.com/file/d/1l8kOi9aK5YeEXmeQEoWj_Vmn6n7j3Qbc/view

https://drive.google.com/file/d/1IooOQyNb45Y0fGKAvsYEOREhwtOTxdBi/view

https://drive.google.com/file/d/1HTmFCX_ci2d0NMPWpkTIAGnnPFSwSQOd/view

https://drive.google.com/file/d/1Dw7m6CiTCbHX7Kfle1vuIUTBZHxE7tE6/view

https://drive.google.com/file/d/1C168KctTJFgVsHWLZSnzKje4tU1J_Ny2/view

Слава Україні!

Героям Слава!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 6.

^Вгору