ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Гучні «Акорди Сумщини»

06.04.2019

З метою виявлення й підтримки творчих здібностей дітей та учнівської молоді, популяризації українського народно-інструментального мистецтва, пропаганди кращих зразків народної та сучасної української музики 06 квітня 2019 року відбулась неймовірна подія у мистецькому житті регіону – свято інструментальної музики “Акорди Сумщини”. Свою майстерність презентували понад 212 юних музиканти з одинадцяти дитячих оркестрів, ансамблів духових та народних інструментів закладів загальної середньої, позашкільної освіти Сумської області.

З перших хвилин конкурсної програми учасників свята порадували виконанням мелодій маршу та вальсу дитячі оркестри духових інструментів.

Продовжили конкурсну програму оркестри народних інструментів.

Свято музики й позитивних емоцій вирувало в актовій залі Сумського державного університету. І тільки поважному журі було не до відпочинку, адже гучні акорди Сумщини треба оцінити справедливо.

Голова журі: завідувач відділу духових та ударних інструментів, викладач – методист Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Дмитра Бортнянського Валерій Олександрович Пастухов. У складі: викладач – методист відділу народних інструментів Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Дмитра Бортнянського Тетяна Володимирівна Литовченко. Викладач-методист відділу народно-інструментального мистецтва Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Дмитра Бортнянського Володимир Олександрович Гришин.

Під час виступу музикантів у залі панувала неймовірна атмосфера. Глядачі з задоволенням слухали музику поринаючи в її чарівні хвилі.

Наші вітання учасникам й призерам обласного етапу фестивалю.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 9 і 4?

^Вгору