ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

12.08.2011 Настрій дня: Собачок лікували, а коней пригощали, про ГМО дізнались та гармонійно розвивались…

18.08.2011

Кадри 1,2,3,4

День 12 День 12

День 12 День 12

Ранок для учнів секцій медицини, ветеринарії почався з переїзду до ветеринарної клініки «НЕALTH», де їх привітно зустріли Дмитро Вікторович Бережний та Валерій Павлович Пономаренко, молоді , а вже досвідчені кандидати вет. наук. Чотирилапі клієнти уже готові були до медичного огляду. Медики з обережністю наближались до гавкаючих хворих, а майбутнім ветеринарам спілкування з тваринами приносило задоволення. Після цього на МАНівців чекало нелегке завдання – діагностика хвороб за допомогою рентгенівських знімків. Але й з цим упоралися.

Коментарі учасників: «Людей лікувати легше, - вони хоч говорити можуть».

У цей час у СНАУ психологи відверто спілкувалися з Геренко Ксенією Олександрівною, практичним психологом ОЦПО та РТМ під час останнього заняття за програмою соціально-психологічного тренінг-курсу «Творчість – шлях до успіху».

Учнів секцій біології, хімії, агрономії надзвичайно зацікавила лекція «Продукти без ГМО» Фотиної Тетяни Іванівни, доктора вет. н., професора, проректора з наукової роботи СНАУ. МАНівці були здивовані тим, скільки відомих торгових марок додають ГМО у свою продукцію.

Екологи та юні лісознавці дізнавались про особливості створення найкращих парків під час лекції «Парки світу», яку для них підготувала Мельник Тетяна Іванівна, канд. біолог. н., зав. кафедрою ландшафтного дизайну СНАУ.

Пізнавальною для тих, хто залишився в СНАУ, стала лекція Усатих Тетяни Олексіївни, ст. викладача кафедри ботаніки СДПУ ім.А. Макаренка «Біосфера. Походження, еволюція, сучасний стан». Це вже була остання лекція, і МАНівці із задоволенням пограли у досвідчених студентів: слухали, записували, передавали записки, посміхались та підморгували тим, з ким уже так скоро доведеться розставатись.

Кадри 5,6

День 12 День 12

Територія СНАУ у післяобідній час перетворилась на бджолиний вулик: хтось поспішав допрацювати проект, хтось отримав надзвичайне задоволення у віваріумі СНАУ від спілкування з конями, поні, гусями, ондатрами, козами, корівками, павліном та вівцями.

Незабутні спогади про себе залишила Мальва, яка терпляче виконувала забаганки усіх тих, хто потребував іпотерапії. І терпляче дозволяла їздити на собі, і скакала галопом і фотографувалась на згадку.

Кадри 7,8,9,10,11,12

День 12 День 12 День 12

День 12 День 12 День 12

Отже, робота кипіла… Лише у одному місці, неподалік від гуртожитків, панувала тиша та спокій – працювали художники. Пленер, організований Кравченко Світланою Миколаївною, педагогом ОЦПО та РТМ, приваблював усе більше і більше бажаючих відтворити ту красу, яка оточувала їх під час перебування у СНАУ. Художники мрійливо писали картину, а шанувальники художнього таланту юрбою ходили від одного мольберта до іншого, охали від захоплення та давали поради щодо вибору кольорів.

Яскраві картини прекрасної природи покращили настрій усім: і тим, хто творив, і тим, хто милувався. З таким натхненно-творчим настроєм усі МАНівці ввечері поїхали на концерт органної музики до Сумської філармонії. Незвичне звучання органу та атмосфера причетності до таємниць музики не залишили байдужим нікого, навіть тих, хто спочатку хотів нікуди не йти.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 2 й 9.

^Вгору