ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

5.08.11 Настрій дня: Молекулярні основи життя, комплексні сполуки та анатомія і психологія людини + природа Ботанічного саду та віртуальна всесвітня подорож = бурхлива реакція задоволення від побаченого, почутого та цінного для майбутнього навчання.

08.08.2011

Кадр №1

День 5, кадр 1Коментар учасників: «Кожен раз, готуючи щось смачненьке, буду дивитись на ці лісові сувеніри та згадувати Суми»

Для учнів секцій лісознавства, агрономії і екології ранок розпочався з поїздки до Сумського ДП «Сумське лісове господарство», де їх гостинно зустріла Наталія Миколаївна Яременко. Уважно послухавши її розповідь про особливості роботи лісництва, юні природолюби уточнили для себе деякі природоохоронні моменти та скупили майже усі сувеніри в крамниці лісництва.

Кадр 2

День 5, кадр 2Сповнені приємних вражень та навантажені яскравими дошками, мисками та шкатулками, майбутні науковці поїхали до Ботанічного саду, де вже із знанням діла розглядали рідкісні рослини та милувались водяними ліліями. Ці дива природи довго не відпускали бажаючих сфотографуватися.

Кадр3, Кадр 4

День 5, кадр 3Коментар учасників: «Супер-р-реакція!!!»

День 5, кадр 4Лекції та практичні заняття Большаніної Світлани Борисівни, кандидата тех. наук, доцента СумДУ, для хіміків як завжди були надзвичайно цікавими та бурхливими не тільки хімічно, а й емоційно. Не дивно, що питання для домашнього завдання стало предметом жвавих дискусій не тільки після занять, а й під час обіду, вечері та розваг.

Кадр 5

Коментар учасників: «Тільки розібравшись у собі, можна допомагати людям!»

День 5, кадр 5Юні знавці людських душ під час практичного заняття Геренко Ксенії Олександрівни, практичного психолога ОЦПО та РТМ, за програмою соціально-психологічного тренінг-курсу «Творчість – шлях до успіху» жваво обговорювали власні переконання щодо психології, перевіряли себе у ролі досвідченого психолога-практика та знайомились з правилами роботи тренінгових груп.

Наступними кадрами мали стати фото, зроблені під час відвідування медиками кафедри «Анатомії людини» Медінституту СумДУ. Але, фото, як кажуть, для людей з міцними нервами. Як, виявилось, наші майбутні лікарі саме такими і є. Стриманими, допитливими та надзвичайно зацікавленими у обраній професії. Під час розповідей та демонстрації науково-популярного фільму Гордієнко Олени Володимирівни, провідного фахівця кафедри «Анатомії людини» Медичного інституту СумДУ, по блиску очей МАНівців можна було зрозуміти, що вони вже визначилися з професією. Також, завдячуючи директору Медичного інституту, професору Віталію Едуардовичу Маркевичу їм надали унікальну можливість спробувати в дії сучасне медичне обладнання та відвідати навчальні операційні кімнати.

Отже, юним медикам вражень цього дня вистачить ще надовго.

Цього дня також цікавим та переконливим щодо необхідності вивчення іноземних мов для учнів секцій біології, екології, ветеринарії стало практичне заняття «Міжнародне співробітництво» Єфанова Володимира Анатолійовича, кандидата економічних. наук, доцента СНАУ та Свердлікова Олександа Васильовича, кандидата с/г наук, доцента СНАУ.

А лекція «Молекулярні основи життя» Мозгової Надії Іванівни, учителя біології Сумської гімназії №1, змусила замислитись про гармонію всього живого, починаючи від найменшого.

Кадри 6,7,8,9

Сповнені відчуттям гармонії, після обіду усі МАНівці об’єдналися за інтересами. Дівчата власноруч творили красу: сережки та прикраси для волосся. Хлопці грали у теніс, футбол чи нарощували м’язи у тренажерному залі. Також гамірно було у Будиночку Бджоляра на території СНАУ. Там відбувався майстер-клас з квілінгу, нової техніки роботи з кольоровим папером. Після майстер-класів учасники подякували педагогам ОЦПО та РТМ Мочаловій Лілії Валеріївні та Наталії Сергіївни Гребченко за креативні ідеї та побігли показувати свої творчі шедеври друзям.

Коментарі учасників: «Як класно - тепер під кожен наряд можна самостійно зробити собі сережки та прикраси для волосся!», «Яка квіточка у мене вийшла! Та я вже МАЙСТЕР КВІЛІНГУ!»

День 5, кадр 6 День 5, кадр 7

День 5, кадр 8 День 5, кадр 9

 

Кадри 10, 11

З таким творчим натхненням і задоволенням від отриманих результатів юні науковці і поїхали до Сумської обласної філармонії, де на них чекав концерт сучасної української пісні. Чудово відпочивши та культурно збагатившись, наша юна еліта продовжила вечір української пісні самостійно. Повертаючись до гуртожитків, жовто-гаряча МАНівська юрба привертала до себе увагу майстерним виконанням національних пісень.

День 5, кадр 10 День 5, кадр 11

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 3.

^Вгору