ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ІІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів Малої академії наук

29.04.2015

14 квітня в Києві відбулося урочисте відкриття відділень математики, економіки і фізики й астрономії Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів Малої академії наук. Як завжди, святкова церемонія супроводжувалася чудовою музикою у виконанні заслуженого артиста України Тараса Компаніченка і гурту «Хорея Козацька» та приємними сюрпризами від почесних гостей.

Президент Малої академії наук України, член-кореспондент Національної академії наук України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор фізико-математичних наук Станіслав Довгий привітав учасників з початком конкурсу.

Зі словами привітань з Великодніми святами і початком відповідального змагання до фіналістів звернувся політик, народний депутат України, журналіст Олег Ляшко. Він навів імена нобелівських лауреатів, які є вихідцями з України або тісно пов’язані з нею.

На завершення Олег Ляшко презентував Малій академії потужний ноутбук, який стане призом для наймолодшого переможця.

Промова доцента кафедри загальної математики механіко-математичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидата фізико-математичних наук, голови журі відділення математики Володимира Плахотника була сповнена конкретики: науковець розповів про особливості контрольної роботи, яку належить написати конкурсантам.

А співробітник компанії Google, куратор проекту Google Science Fair в Україні Олександра Мельник запросила молодих дослідників взяти участь у конкурсі Google Science Fair і спробувати створити амбітний проект, що може змінити світ навколо нас.

Сумську область у цьому році представило 8 осіб, серед яких 5 учнів вибороли призові місця. ІІІ місце посіла Похваленна Ольга Олексіївна (секція математики) та Богачек Єлизавета Миколаївна (секція макроекономіки та мікроекономіки). ІІ місце присудили Кролевецькому Денису Юрійовичу (секція математичного моделювання) та Лященко Олексію Володимировичу (секція експериментальної фізики). І почесне І місце посіла учасниця секції прикладної математики – Косторнова Світлана Олексіївна.

На початку урочистого закриття відділень з теплими побажаннями до фіналістів звернувся член Піклувальної ради МАН, Герой України, перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк.

Важливі результати і сенсаційні відкриття вже чекають на нинішніх МАНівців. І саме від них, молодих і талановитих, буде залежати поява нових точок відліку в системі координат нашого майбутнього.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 8 + 5.

^Вгору