ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Юні науковці Сумщини розпочали роботу в обласній фізико-математичній школі

26.10.2013

Обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю 25-26 жовтня 2013 року було проведено обласну фізико-математичну школу для слухачів І року (8 класи) та ІІ року (9 класи) навчання.

55 юнаків і дівчат завітали до школи за новими відкриттями в галузі науки та техніки, поповненням та збагаченням знань з різних предметів та дисциплін фізико-математичного напряму, а також за новими враженнями та друзями.

Зі слухачами плідно працювали наукові керівники секцій Сумського територіального відділення Малої академії наук України: Улунова Анна Євгенівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Сумського державного педагогічного університету імені А. С.Макаренка. Під час лекції «Сила слова» вона розкрила суть слова, а також пояснила, як можна трактувати жести та міміку інших людей. Лопаткін Роман Юрійович, кандидат фізико-математичних наук, завідувач НДЦ ННП Інституту прикладної фізики, подав матеріал у формі інтерактивної лекції «Історія виникнення Інтернету та як він влаштований сьогодні».

Ячменьов Володимир Олександрович, кандидат математичних наук, завідувач кафедри математичного аналізу Сумського державного університету, провів лекційні та практичні задачі з математики.

Ємельяненко Вікторія Володимирівна, науковий консультант Сумського територіального відділення МАН України, викладач Сумського державного університету, провела лекційні та практичні заняття за темою «Створення Web- сторінок».

Лекційне заняття “Майбутня професія – банкір” презентувала Олещук Марія Геннадіївна, кандидат економічних наук, асистент кафедри банківської справи Української академії банківської справи Національного банку України

Слухачі мали нагоду відвідати Музей розвитку банківської справи на Сумщині та історії грошей, яку провів Тихенко Сергій Володимирович, кандидат економічних наук, науковий співробітник науково-дослідницького центру ДВНЗ Української академії банківської справи Національного банку України. Приємною несподіванкою стало для учнів і те, вони не тільки могли бути на екскурсії в бібліотеці Української академії банківської справи Національного банку України, а стати її безпосередніми активними користувачами.

Справжньою винагородою після напруженого дня стало відвідання урочистого відкриття сезону Сумського академічного театру драми та музичної комедії імені М.С. Щепкіна, де діти поринули в чарівний світ мистецтва та краси.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 6 і 1?

^Вгору