ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Юннатівське літо

22.07.2013

Весело, цікаво та корисно відпочивали вихованці еколого-натуралістичного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Цього літа у профільному оздоровчому таборі «Юннат» під час другої зміни з 1 по 14 липня оздоровилися й відпочили 100 дітей від 6 до 17 років.

У таборі працювало 4 загони: «Посмішка», «Еко-діти», «Дивосвіт», «Бурячок».

Щодня для вихованців проводилися пізнавально-розважальні програми, естафети, конкурси, змагання, майстер-класи та заняття в гуртках екологічного профілю.

Цікавими для дітей були екскурсії до музею, бібліотеки та віварію Сумського національного аграрного університету, Сумського обласного краєзнавчого музею, Сумської муніципальної галереї, школи кінологів, ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою; походи до урочища Мамаївщина, лісу, луків, річки.

Під час другої зміни юннатів гостинно зустрічав театр юного глядача, де діти отримали задоволення від перегляду вистави «Олена Премудра».

Весело та цікаво пройшли ігрові та пізнавально-розважальні програми «Веселе літо в таборі «Юннат», «Таланти нашого табору», «У країні доброго настрою», «Веселий експрес», «Здоровим бути модно», «Екологічний бумеранг» тощо.

Надовго запам’ятається дітям КВК «Здоров’я природи – здоров’я людини». Під час заходу діти акцентували увагу на важливості взаємозв’язку здоров’я природи і здоров’я людини, презентували пісню-кліп і стіннівку про найбільший скарб людини – здоров’я; надавали поради друзям зі зміцнення та збереження здоров’я людини, здоров’я нашої планети.

7 липня незабутнім для дітей було свято «Івана Купала – Івана Хрестителя», під час якого вихованці дізналися про історію виникнення й особливості його святкування в давні часи, про поєднання язичницьких і православних традицій. Веселі ігри, пісні та забави поєднали і педагогів, і вихованців різного віку, і їхніх батьків. Усі учасники плели вінки, готували святкове вбрання, водили хороводи, стрибали через імпровізоване багаття.

Не менш цікавим було проведене 13 липня свято «Я люблю Україну». Діти заздалегідь готували український одяг та аксесуари до нього, інсценізували українську народну пісню, презентували виступ агітбригади «Люби і знай свій рідний край». Під час конкурсів панувала особлива приємна атмосфера, відчувалася відповідальність за перемогу в них. Для допитливих у таборі «Юннат» щодня проводилися заняття в рамках освітньої програми «Екологія і діти».

У таборі вихованці вели «Еко-щоденники», у яких описували враження від відпочинку, презентували власні еко-ідеї в малюнках, занотовували раціоналізаторські ідеї щодо збереження еко-системи рідного краю та планети Земля. Старші вихованці не лише відпочивали в таборі, а й проводили цікаві досліди на навчально-дослідній земельній ділянці закладу, доглядали за тваринами й рослинами в живому куточку.

Швидко сплинув час відпочинку в профільному оздоровчому таборі «Юннат». Під час останнього свята «Юннатівське літо – приємні спогади» вихованці презентували свої еко-щоденники, фотостінівки, поділилися враженнями. Безперечно, їм не хотілося прощатися з новими друзями, але з ними можна зустрітися знову, коли почнуться заняття в гуртках і інших творчих об’єднаннях, а протягом літа діти можуть приходити до відділу, щоб не лише побачити своїх улюбленців: віслюка, кізоньку, свиней, інших тварин у живому куточку, а й допомагати працівникам під час роботи на навчально-дослідній земельній ділянці, клумбах.

У вересні з новими силами вихованці повернуться до навчання у творчих учнівських об’єднаннях еколого-натуралістичного відділу, щоб пізнавати наш дивовижний світ.

 

Начальник табору Марченко Юлія Володимирівна

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 1 й 7.

^Вгору