ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

КРАЄЗНАВЧЕ ЛОТО «КОЗАЦЬКА СПАДЩИНА СУМЩИНИ», ВИДАНЕ В РАМКАХ ОДНОЙМЕННОГО ПРОЕКТУ, ПРЕЗЕНТУВАЛИ У СУМСЬКОМУ ПРЕС-КЛУБІ

07.11.2018

6 листопада в Сумському прес-клубі презентували краєзнавче лото «Козацька спадщина Сумщини», видане в рамках проекту обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю спільно з Сумським обласним комітетом молодіжних організацій за фінансової підтримки управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації.

Розробниками гри є педагоги комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної роботи та талановитої молоді.

Гра розрахована на учнів та вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти області, учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), інститути громадянського суспільства, що опікуються військово-патріотичним вихованням дітей та молоді.

Краєзнавче лото включає питання з історії козацтва (побут козаків, події, пов’язані з героїчними звершеннями та постатями цього періоду, козацькі традиції, атрибути тощо).

Метою проекту, в рамках якого видане лото, є виховання в учнівської молоді шанобливого ставлення до звитяжної боротьби українського козацтва, розширення знань дітей щодо історії козацтва, ознайомлення з бойовими традиціями та героїчними сторінками історії українського народу, його військових формувань.

У межах проекту також були проведені експедиційні поїздки для дітей старшого шкільного віку до Гетьманської столиці – міста Глухів, історико-меморіального комплексу «Батьківщина кошового отамана Петра Калнишевського», місця переможної для козаків Конотопської битви та міста Лебедин, де було піддано нелюдським тортурам і закатовано близько 900 козацьких старшин. Під час поїздок діти крім відпочинку отримали знання щодо місць, уславлених українськими козаками, які стануть основою для їх пошуково-дослідницької роботи.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 7.

^Вгору