ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Криниченько, живи!

21.10.2015

Вихованці і педагоги фізкультурно-спортивного відділу розпочали соціальний проект «Криниченько, живи!»

Водне багатство Сумщини – її річки, водоймища, озера та підземні води. Проте вони потребують нашої уваги та турботи. Численні любителі відпочити на природі залишають після свого відпочинку гори сміття. Довкілля не лише втрачає свою природну красу, а й несе загрозу для здоров’я та життя всьому живому.

Неподалік с. Велика Чернеччина знаходиться джерело. Його вода багато років поновлювала сили мандрівникам у спекотні дні, дарувала радість мешканцям села та гостям Сумщини. Рік тому джерело завмерло. Вода зникла. Вихованці фізкультурно-спортивного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю вирішили відновити криницю, відродити цілюще джерело.

У 18 жовтня зранку навкруги було чути веселий дитячий гомін. Тут зібралися вихованці гуртків фізкультурно-спортивного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, учні Сумської обласної гімназії-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей, учні Сумської загальноосвітньої школи №24.

Прочищено колодязь, вичерпано брудну воду, відновлено відтік води. Біля криниці впорядковано територію: зібрано та вивезено сміття, очищені доріжки для спуску до джерела.

Місцевість біля джерела казкова: сосновий бір, піщаний кар’єр, з якого відкривається чудовий вид на заплаву річки Псел. Чудове місце для відпочинку. У вихованців туристських гуртків обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю поняття відпочинку на природі дещо відрізняється від пересічних громадян: одночасно з упорядкуванням території взяли участь у змаганнях з пішохідного туризму.

Сподіваємося, що нашою акцією ми привернемо увагу сумчан до проблеми збереження водних багатств. Діти показали дорослим приклад небайдужості й любові до рідного краю, що кожен з нас здатний зробити щось просте для збереження води. Охороняючи її, ми думаємо про своє майбутнє!

Усі фото...

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 3 й 4.

^Вгору