ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«МАРАФОН НАПИСАННЯ ЛИСТІВ»

11.12.2014

10 грудня в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбулася всесвітня правозахисна акція «Марафон написання листів» від Amnesty International. Вона вже всьоме відбувається в Україні до Міжнародного дня захисту прав людини, що відзначається саме в цей день.

Більше 100 учнів міста Суми завітали цього дня до Центру, щоб написати листи солідарності та підписати петиції на захист шістьох героїв цьогорічної акції. Серед них: український кінорежисер Олег Сенцов, якого у травні цього року затримали представники ФСБ РФ у Криму та звинуватили у тероризмі, київська вчителька Ірина Рабченюк, яку жорстоко побив «Беркут» на Майдані Незалежності 1 грудня 2013 року, правозахисниця Лю Пін з Китаю, що вела боротьбу з корупцією у своїй країні, Даніель Кінтеро з Венесуели, якого катували у в’язниці за участь у антиурядовому протесті, Екін Мусаєв з Узбекистану, якого ув’язнили на 20 років після трьох несправедливих судів, професор та юрист з Об’єднаних Арабських Еміратів Мохамед Аль-Рокен, якого переслідували та ув’язнили за активізм.

Головна місія Марафону – привернути увагу суспільства до фактів порушення прав людини та домогтися справедливості у кожній справі. Як відбувається акція в Україні можна подивитися на сайті: marathon.amnesty.org.ua

Усі фото...

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 4 і 5?

^Вгору