ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПЕДАГОГІВ ГУРТКІВ ТУРИСТСЬКО-СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

25.02.2023

Упродовж 2022 року керівники гуртків туристсько-спортивного профілю закладів освіти області тримали освітній фронт – працювали з вихованцями, готували й забезпечували їх участь у різноманітних спортивних заходах: обласних і всеукраїнських змаганнях з туризму та спортивного орієнтування, патріотичних забігах, краєзнавчих конкурсах.

Про те, що вдалося зробити і на що слід акцентувати увагу йшлося під час методичного об’єднання для педагогів, які опікуються питаннями розвитку дитячого туризму в закладах освіти області, що відбулося в онлайн форматі 24 лютого 2023 року. Тематика засідання «Формування життєвих компетентностей вихованців гуртків спортивно-туристського профілю».

Педагоги обговорили план проведення обласних масових заходів для вихованців у 2023 році, зокрема участь у змаганнях з Інтернет-Трейл- орієнтування, обласному конкурсі «Туристський маршрут одноденного походу», що проводиться впродовж січня-березня 2023 р. Під час професійного спілкування керівниками гуртків фізкультурно-спортивного відділу комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Постельняк Іриною та Ромась Катериною було презентовано проєкт «Минуле, сучасне та майбутнє річок м. Суми». Також керівники гуртків обмінялися досвідом роботи щодо підготовки та участі у всеукраїнських спортивно-туристських заходах. Так, керівник гуртків комунального позашкільного навчального закладу «Охтирський міський центр позашкільної освіти – Мала академія наук учнівської молоді» Сталинський Валентин та керівник гуртків Центру позашкільної освіти Кролевецької міської ради Сумської області Ростальна Вікторія поділилися досвідом щодо участі у змаганнях зі спортивного орієнтування та спортивного туризму, які проводилися у дистанційному форматі обласними закладами позашкільної освіти України.

Засідання методичного об’єднання пройшло в дружній атмосфері. Під час жвавих обговорень з’явилися нові ідеї та шляхи їх реалізації.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 3 + 5.

^Вгору