ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Нарешті дочекалися

23.06.2012

Нарешті дочекалися… Лагідне сонечко щедро ллє своє життєдайне тепло на землю, а отже, настало літо. Пора відпочинку, засмаги, соковитих фруктів. Літо... Його чекають всі, а особливо діти. Позаду залишилися уроки, дзвінки, перерви, а попереду – цікаве, незвідане.

Саме в очікуванні чогось надзвичайного в період з 20 червня – 3 липня 2012 року до міста Суми з усіх куточків України приїхали особливі діти. Ні, на перший погляд вони звичайнісінькі, а от особливі вони тому, що всі вони прагнуть під час літніх канікул поглибити свої знання з профільних предметів.

Хоча це ще школярі, та вони вже визначилися зі своєю майбутньою професією та впевнено крокують до своєї мети. Саме ці кроки й привели учасників і переможців різноманітних обласних, всеукраїнських, міжнародних інтелектуальних конкурсів, турнірів, олімпіад до Всеукраїнських літніх шкіл Малої академії наук України: хіміко-біологічної школи, історико-краєзнавчої експедиції «Шляхами козацької слави» та фольклорно-етнографічної експедиції «У народних традиціях – наше майбутнє».

Організаторами вищезазначених шкіл та експедицій є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національний центр «Мала академія наук України», Сумський обласний центр позашкільний освіти та роботи з талановитою молоддю.

Вже втретє Сумський національний аграрний університету гостинно відчиняє двері перед талановитою учнівською молоддю, яка є інтелектуальним потенціалом нашої держави.

Під час урочистого відкриття, що відбулося в театрі юного глядача, учасників експедицій і школи привітали голова Сумської облдержадміністрації Юрій Павлович Чмир, директор Національного центру "Мала академія наук України" Оксен Васильович Лісовий, президент Сумського територіального відділення МАН України, ректор Сумського державного університету, професор Анатолій Васильович Васильєв. Промовці відзначили, що літні школи МАН є неоціненним шансом і поштовхом для того, щоб юні дослідники запалилися жагою знань, любов’ю до свого рідного краю і сталися як науковці для України.

Насичена екскурсійна програма літньої школи розпочалася екскурсією центральною частиною міста, під час якої діти ознайомилися з його історичною спадщиною та сучасністю Сум.

На допитливих дівчат і хлопців чекають лекції та практичні заняття, пізнавальні екскурсії, майстер-класи, а також насичений яскравими та цікавими культмасовими заходами, краєзнавчими екскурсіями відпочинок.

Перший день для учасників експедицій був сповнений яскравих вражень від таких подій: урочисте відкриття заходу, екскурсії, робота з практичними психологами Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Сидоренко Н.Ю., Геренко К.О.

Не забули організатори і про дозвілля. Задля того, щоб період адаптації для вихованців МАН пройшов швидше було проведено вечір знайомства «Будемо знайомі», протягом якого вихованці мали прекрасну нагоду познайомитися між собою ближче, поспілкуватися та просто добре провести час. Як і очікувалося, перший спільний відпочинок пройшов жваво, емоційно і дуже весело.

Попереду 13 днів навчання, відпочинку, спілкування…

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 6 і 1?

^Вгору