ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Нехай завжди квітує дерево родинне»

15.05.2017

Підсумки обласного конкурсу сімейних дерев-родоводів

15 травня – Міжнародний день сім’ї. Саме час для підбиття підсумків обласного конкурсу сімейних дерев-родоводів «Нехай завжди квітує дерево родинне».

Сьогодні у часи великих змін в українському суспільстві так важливо усвідомити кожному з нас своє місце у системі «я – родина – рід – народ». Адже від роду до народу, нації – такий природний шлях розвитку особистості, формування її гуманістичної суті, патріотичної спрямованості, національної самосвідомості й повноцінності, громадянської зрілості.

Найвірніший шлях досягнення цієї мети – практичне залучення підростаючого покоління у продовження родинних звичаїв, реалізацію сімейних планів, мрій, надій, традицій свого народу. Сім’я, школа, позашкільні навчальні заклади, громадськість мають виробляти потребу в кожної дитини знати свій родовід, вивчати своє генетичне коріння, родовідне дерево.

У традиційному щорічному конкурсі, ініційованому Обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, у 2017 році взяли участь 38 сімей вихованців/учнів з 29 навчальних закладів області. Переможців конкурсу журі визначило у трьох вікових категоріях: діти дошкільного віку, діти молодшого й середнього шкільного віку, учнівська молодь (наказ СОЦПО та РТМ від 15.05.2017 р. № 202).

Ми вдячні усім учасникам – дітям та їхнім батькам, відповідальним педагогам – за кропітку роботу, проведену під час підготовки до конкурсу.

Бажаємо натхнення у подальшій пошуковій роботі з вивчення історії роду, збереження сімейних традицій і реліквій!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 8 + 2.

^Вгору