ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласна школа народних ремесел

23.05.2019

23 травня 2019 року в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбулася підсумкова сесія обласної школи народних ремесел за напрямом «Народна іграшка» для вихованців закладів позашкільної освіти.

До участі долучилося 30 випускників школи. Вихованці з Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді, Недригайлівського Будинку дитячої та юнацької творчості, Лебединського районного Будинку дитячої та юнацької творчості, Сумського районного Будинку дітей та юнацтва Сумської районної ради, комунального закладу Сумської обласної ради - обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Буринського районного Центру дитячої та юнацької творчості, Конотопського районного Центру позашкільної роботи, Центру дитячої та юнацької творчості Краснопільської селищної ради, комунального закладу позашкільної освіти Тростянецької міської ради «Палац дітей та юнацтва», комунального закладу позашкільної освіти Буринської міської ради «Будинок дитячої та юнацької творчості», Охтирського районного центру дитячої та юнацької творчості пройшли курс навчання за навчальною програмою «Народні ремесла Слобожанщини» та оволоділи технікою створення народної іграшки.

Лекцію з теми «Народна лялька» провела Кириченко Лариса Михайлівна, вчитель вищої категорії, вчитель-методист, заслужений майстер народної творчості України з декоративно-ужиткового мистецтва, член національної спілки майстрів народної творчості України.

Керівник гуртка Центру Юрченко Оксана Миколаївна провела практичне заняття з виготовлення тематичного сувеніру в техніці ляльки-мотанки.

Слухачі школи успішно захистили свої творчі доробки, презентували виставку авторських робіт, обмінювалися набутим досвідом, ділилися творчими планами. За підсумками навчання в обласній школі народних ремесел посвідчення про позашкільну освіту отримали 30 юних майстрів.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 4 й 9.

^Вгору