ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ОБЛАСНА ШКОЛА ЖУРНАЛІСТИКИ

16.05.2022

12 травня 2022 року в режимі онлайн відбулася навчальна сесія обласної школи журналістики Сумського територіального відділення Малої академії наук України.

Учасники заходу – учні 8-11 класів закладів загальної середньої освіти, вихованці закладів позашкільної освіти Сумщини. Особливо приємно, що до заходу долучилися представники Охтирщини, Тростянеччини, Конотопщини, Лебединщини, Шосткинщини та інших нескорених куточків області.

Слухачі обласної школи активно працювали на лекційно-практичних заняттях і майстеркласах під керівництвом Пономаренко Наталі Петрівни, Коваль Юлії Сергіївни та Авраменко Віти Василівни.

Пономаренко Наталія Петрівна, доктор філософії, викладач спеціальності «Журналістика», відокремленого структурного підрозділу «Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету» провела майстер-клас з теми «Як не потрапити на інформаційну міну в час війни». Говорили про особливості спілкування під час війни; з’ясували наскільки слід довіряти різноманітним джерелам інформації та як убезпечити себе від інфодемії часів війни.

Коваль Юлія Сергіївна, тренерка з медіаграмотності, викладачка кафедри журналістики та філології Сумського державного університету, провела практичне заняття з теми «Меми в медіапросторі: більше ніж гумор». Під час проведення заняття було розглянуто питання щодо особливостей створення мемів та програм, що застосовуються в цьому процесі. Не залишилися без уваги і патріотичні українські меми, що фактично стали одним з джерел підняття бойового духу населення.

Авраменко Віта Василівна, керівник гуртка комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановито молоддю, ознайомила майбутніх журналістів з можливостями використання засобів дистанційного зондування землі та геоінформаційних систем у журналістській діяльності.

Випускники обласної школи журналістики, що успішно завершили навчальний курс отримають свідотства про позашкільну освіту.

Дякуємо за співпрацю усім учасникам обласної школи журналістики.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 6 й 9.

^Вгору