ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласні заочні школи підвели підсумки роботи за рік

18.06.2014

З 16 по 19 червня в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю проходять підсумкові навчальні сесії для слухачів обласних заочних шкіл – фізико-математичної та історичної школи «Нова генерація».

Програмою сесій передбачено проведення лекційних, практичних занять, екскурсій.

Слухачам історичної школи запропоновано низку лекцій з археології, зі Всесвітньої історії та історії України. Під час практичних занять юні історики взяли участь у дебатах «Вступ України до НАТО» , після чого підготували науково-публіцистичні нариси. Найцікавіший етап навчальної сесії – поїздка до Зеленогайського археологічного комплексу, де, крім екскурсії, учням запропоновано практичне заняття «Камеральна обробка археологічних знахідок».

Цікавою була й екскурсія до військово-історичного клубу «Тамерлан», де на допитливих школярів чекав майстер-клас з історичного фехтування.

Фізико-математична школа узагальнила свою роботу за рік під час занять з фізики, математики, астрономії. Активізувати знання вдалося учасникам школи під час математичного брейн-рингу. Зацікавились учні під час практичного заняття з фізики «У світі цікавих задач». Створити власну веб-сторінку кожен мав змогу на практичному занятті з інформатики. Для слухачів школи був проведений краєзнавчий квест «Історія та сьогодення міста Суми».

Протягом всього періоду навчальних сесій учням були проведені психологічні тренінги: «Будьмо знайомі», «Основи ефективного спілкування».

Усім учням, які протягом року навчалися в обласних профільних школах, вручено відповідні сертифікати.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 9 + 2.

^Вгору