ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний форум педагогічних працівників закладів позашкільної освіти «Працювати, випереджаючи час»

30.03.2021

30 березня 2021 року відбулося відкриття обласного форуму педагогічних працівників закладів позашкільної освіти Сумщини «Працювати, випереджаючи час».

До участі в форумі долучилися працівники місцевих органів управління освітою, директори, методисти, керівники гуртків закладів позашкільної освіти області, батьківська громадськість, позашкільники з інших областей України.

Учасників форуму привітала директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова, яка зазначила, що позашкілля Сумщини займає провідні позиції на всеукраїнському рівні. Створена в області система позашкільної освіти є центром формування національної свідомості й культури, підготовки молоді до демократичних перетворень, виховання особистості, здатної жити і творити в інформаційному суспільстві, глобальному середовищі, бути носієм національних інтересів.

Директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Лариса Тихенко звернула увагу на виклики, що на разі стають перед позашкільниками, оскільки процеси децентралізації трансформували регіональну систему позашкільної освіти, окреслила шляхи вирішення нагальних проблем, що мають місце в роботі закладів позашкільної освіти.

Під час роботи форуму обговорювалися питання щодо подальшого функціонування регіональної системи позашкільної освіти, упровадження новітніх педагогічних технологій розвитку здорової, успішної дитини, зокрема здоров’язбережувальних технологій, технологій STEM-освіти, дистанційного навчання, сучасних форм національно-патріотичного виховання.

У межах форуму з 30 березня до 30 квітня згідно з графіком на сайті Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю  будуть розміщені постерні презентації кожного закладу, а це означає, що всі педагогічні колективи матимуть змогу презентувати свої досягнення, досвід, запозичити кращі практики роботи з дітьми, взяти участь в обговоренні, поспілкуватися з колегами-однодумцями.

Підсумки роботи форуму буде підбито у травні цього року на обласному святі «Віват, позашкілля Сумщини».

 

 
 

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 1 й 9.

^Вгору