ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний конкурс творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини»

28.03.2019

28 березня 2019 року в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбувся традиційний обласний конкурс творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини».

До участі в заході долучилося 70 юних майстрів, які демонстрували свої вміння в номінаціях «Писанкарство», «Народна лялька», «Витинання», «Вишивка», «Плетіння з природних матеріалів», «Декоративний розпис», «Кераміка», «Ткацтво».

З привітальним словом до учасників заходу звернулася Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Гробова Вікторія Павлівна. Вона наголосила про важливість виховання підростаючого покоління засобами декоративно-ужиткового мистецтва, формування духовної культури, збереження та відродження національних традицій, набуття дітьми та молоддю поглиблених знань про регіональні мистецькі осередки Сумщини, сприяння виявлення і подальшого розвитку творчо обдарованих дітей і підлітків.

У межах конкурсу було проведено виставку композиційних робіт вихованців закладів позашкільної освіти. ГРАН-ПРІ отримали вихованці зразкового творчого об’єднання «Флористичні барви» Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Відбулися майстерні, засідання круглого столу за участю членів журі, керівників гуртків. Учасники заходу обмінювалися досвідом, активно спілкувалися з членами журі, у складі якого працювали старший науковий співробітник Сумського художнього музею ім. Н.Онацького Ірина Яніна, заслужений майстер народної творчості Кириченко Лариса, майстер народної творчості Світлана Огнєва, культорганізатор Центру Світлана Несвіт.

Журі конкурсу відзначило високий рівень виконавської майстерності учасників заходу. ГРАН-ПРІ конкурсу в номінації «Вишивка» здобула вихованка Сумського районного Будинку дітей та юнацтва Сумської районної ради Чех Ірина, у номінації «Ткацтво» вихованка Охтирського районного центру дитячої та юнацької творчості Пономаренко Марія, у номінації «Писанкарство» здобула вихованка Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Виниченко Євгенія, у номінації «Плетіння з природних матеріалів» вихованець Конотопської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІ ступенів Дроздовський Євгеній, у номінації «Декоративний розпис» Субота Аня, вихованка Комунального закладу позашкільної освіти Тростянецької міської ради «Палац дітей та юнацтва».

На часі юні майстри готуються до участі в обласному фестивалі юних майстрів вишивки «Веселка творчості», що відбудеться 18 квітня 2019 року.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 6?

^Вгору