ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний конкурс творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини»

30.04.2013

27 квітня 2013 року на базі ОЦПО та РТМ відбувся традиційний обласний конкурс творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини».

У заході взяли участь 52 вихованці позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів області. Роботу конкурсу було організовано за напрямами: ткацтво, декоративно-художній розпис, народна лялька, кераміка, писанкарство, витинання, вишивка, плетіння з природних матеріалів.

У рамках заходу відбулася виставка-конкурс композиційних робіт. ГРАН-ПРІ отримали вихованці Білопільського центру дитячої та юнацької творчості за композицію «Світлиця». Автори робіт вдало поєднали різні напрями декоративно-ужиткового мистецтва. Юні майстри народних ремесел упродовж двох годин з цікавістю та завзяттям працювали у творчих майстернях, демонструючи практичні навички та вміння.

Високий рівень майстерності показали вихованці Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості, Сумського палацу дітей та юнацтва, Білопільського центру дитячої та юнацької творчості, Лебединського районного будинку дитячої та юнацької творчості, Сумського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Глухівського центру дитячої та юнацької творчості, Конотопської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів, Путивльського центру позашкільної роботи, Лебединської станції юних техніків, Охтирського районного центру дитячої та юнацької творчості, Липоводолинського районного будинку дітей та юнацтва, Конотопської художньої школи, Кролевецького будинку дітей та юнацтва, Шосткинського районного будинку дитячої та юнацької творчості, Шосткинського центру естетичного виховання дітей та юнацтва.

Журі відзначило Борисенко Діану, вихованку Липоводолинського районного будинку дітей та юнацтва за високий рівень володіння технікою художнього розпису, Сидоренко Катерину, вихованку Сумського палацу дітей та юнацтва за витончену майстерність у створенні регіональних мережок та вишивок.

Учасники заходу обмінювалися досвідом, спілкувалися з членами журі, у складі якого працювали майстри народних ремесел Надія Степанівна Гудилко, Тамара Андріївна Ісайкіна, старший науковий співробітник Сумського художнього музею імені Н.Онацького Яніна Ірина Василівна, завідуюча відділом Сумської художньої школи Ярослава Юріївна Мудрова.

На часі юні майстри готуються до обласного конкурсу «Веселка творчості».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 6 і 2?

^Вгору