ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Обласний соціально-освітній національно-патріотичний проект «Голос крові: ми – Українці!»

11.09.2018

У межах обласного соціально-освітнього національно-патріотичного проекту «Голос крові: ми –  Українці!» в області триває обласна краєзнавча експедиція учнівської молоді «Сумщина в міфах і легендах»

За завданнями експедиції було здійснено цікаві експедиції, походи, екскурсійні подорожі рідним краєм.

У 2018 році учнівська молодь працює над дослідженням легенд, міфів, переказів про архітектурні та культові споруди.

Так, вихованці гуртка «Етнографічне краєзнавство» обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю (керівник Олійник Н.В.) дослідили історію Свято - Воскресенського кафедрального собору у місті Суми. Діти дізналися, що з історією Свято-Воскресенського собору пов'язано багато легенд. За однією з них, у засновника міста Герасима Кондратьєва була сестра Марія, яка мала задеркувату вдачу.

У ті часи Суми потерпали від злодіянь ватаги розбишак, що грабували жителів міста та його околиць. Зрештою розбійників схопили. І зясувалося, що отаманом ватаги є Марія, сестра Герасима Кондратьєва. На сімейній нараді владоможний брат прийняв нелегке, але справедливе рішення – замурувати лиху сестру в стінах тодішньої церкви.

Під час обстежень храмових мурів і підземель, були знайдені ходи, що вели до річки Псел, а також виявлені рештки жіночого тіла.

Отже, обласна краєзнавча експедиція учнівської молоді «Сумщина в міфах і легендах» триває. Чекаємо нових повідомлень.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 3 + 8.

^Вгору