ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ОСІННІ КАНІКУЛИ ЮННАТІВ

03.11.2014

Осінні канікули в еколого-натуралістичному відділі ОЦПО та РТМ пройшли цікаво, весело і корисно. Для вихованців щодня проводилися різноманітні заходи: ігрові, конкурсно-розважальні програми, творчі майстерні, майстер-класи, екскурсії тощо. Крім запланованих заходів педагоги з радістю йшли на зустріч своїм вихованцям і влаштовували вечірки, міні-походи, творчі зустрічі за ініціативи дітей.

Вихованці творчих учнівських об’єднань активно долучилися до акцій «Опале листя», «Осінь без диму». Актуальним став диспут «Опале листя: користь чи шкода». Є різні думки на це запитання. З одного боку вважається, що опале листя, перегниваючи, представляє собою цінне добриво для рослин. Також воно захищає грунт від промерзання, даючи можливість весняним травам почати свій розвиток ще під снігом. Але це в лісах, далеко від міст. А от у великих містах опале листя швидше приносить шкоду. Адже воно вбирає в себе всі шкідливі викиди, що утоврюються від роботи заводів та величезної кількості машин. І, перегниваючи, всі ці шкідливі речовини потрапляють до рослин, отруюючи їх. Також, коли недобросовісні двірники або господарі присадибних ділянок спалюють опале листя, то всі ці шкідливі речовини потраплябть у повітря, а відтак в легені до людей, спричинюючи різноманітні тяжкі захворювання.

Діти і педагоги спільно шукали альтернативні шляхи утилізації опалого листя, а також з задоволенням виготовляли осінні букети, листівки, різноманітні вироби з природного матеріалу під час канікул.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 6 + 6.

^Вгору