ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Підсумки обласного конкурсу творчих робіт «Здорове життя – успіх буття»

24.12.2012

Вже доброю традицією в Обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю стало напередодні нового року проводити заключний етап обласного конкурсу творчих робіт „Здорове життя – успіх буття”, активну участь у якому беруть вихованці і учні позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів області.

У цьому році на конкурс було представлено 174 роботи у таких номінаціях: „Соціальна реклама” – 41 робота, „Літературний твір” – 36 робіт, у номінації „Фотографія” – 97 робіт.

Активну участь у конкурсі взяли вихованці Тростянецького районного палацу дітей та юнацтва, Роменського міського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Роменського районного центру дитячої та юнацької творчості, Великописарівського районного будинку дитячої та юнацької творчості, Сумського центру науково-технічної творчості молоді, Шосткинського центру естетичного виховання дітей та юнацтва, Лебединського міського центру дитячої та юнацької творчості, Шосткинського міського клубу дитячої та юнацької творчості «Орлятко», Сумського палацу дітей та юнацтва, Липоводолинського районного будинку для дітей та юнацтва, Глухівського міського центру дитячої та юнацької творчості, Охтирського районного центру дитячої та юнацької творчості.

Роботи оцінювалися в кожній номінації за трьома віковими категоріями:

перша – діти 5 – 8 років;

друга – діти 9 – 13 років;

третя – учнівська молодь 14 – 18 років.

Характерним для творчих робіт було розмаїття ідей та задумів учасників.

Роботи у номінації «Соціальна реклама» вирізнялись оригінальністю композиційних задумів та життєствердністю кольорів.

Журі відзначило високий рівень робіт вихованців Роменського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Конотопського районного центру позашкільної роботи, Тростянецького районного палацу дітей та юнацтва, Шосткинського центру естетичного виховання дітей та юнацтва, Білопільського районного центру дитячої та юнацької творчості, Буринського районного будинку дитячої та юнацької творчості і ін.

Прозові літературні твори вирізнялися багатством сюжетів та непередбачуваним розвитком подій. Вірші учасників зацікавлювали майстерним поєднанням поетичного слова та переконливістю ідей щодо здорового способу життя.

Найбільшу кількість робіт вихованців було представлено у номінації «Фотографія», багато з яких відзначались високим рівнем виконання і оригінальним композиційним рішенням.

Зацікавленість дітей і підлітків ідеєю конкурсу, розмаїття творчих знахідок щодо їх втілення є яскравим свідченням того, що здоров’я для підростаючого покоління було, є і буде найбільшою цінністю життя.

А переможцями обласного конкурсу творчих робіт «Здорове життя – успіх буття» стали: у першій віковій категорії у номінації „Літературний твір”:

– Великород Олеся, учениця Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 – І місце.

Друга вікова категорія:

– Божко Марина, вихованка Роменського районного центру дитячої та юнацької творчості; Заворотько Анна, учениця Плавинищенської ЗОШ І-ІІІ ст. Роменського району – І місце;

Харченко Анна, вихованка Глухівського міського центру дитячої та юнацької творчості; Білоус Богдан, вихованець Шосткинського районного будинку дитячої та юнацької творчості – ІІ місце;

– Конотоп Єлизавета, вихованка Тростянецького районного палацу дітей та юнацтва – ІІІ місце.

Третя вікова категорія:

– Гапон Владислав, учень Новгородської ЗОШ І-ІІІ ст. Тростянецького району – І місце;

– Бурик Наталія, вихованка Лебединського міського центру дитячої та юнацької творчості – ІІ місце;

– Притиченко Еліна, вихованка Шосткинського міського клубу дитячої та юнацької творчості „Орлятко”; Гоцева Анастасія, вихованка Конотопського районного центру позашкільної роботи – ІІІ місце.

У номінації „Соціальна реклама”, перша вікова категорія:

– Астапова Анна, вихованка Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю – І місце;

– Волосовець Олександр, вихованець Білопільського районного центру дитячої та юнацької творчості – ІІ місце;

– Рябуха Денис, вихованець Тростянецького районного палацу дітей та юнацтва; Заєць Єлизавета, вихованка Шосткинського центру естетичного виховання дітей та юнацтва – ІІІ місце.

Друга вікова категорія:

– Миколенко Марина, вихованка Роменського міського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю; Романченко Андрій, вихованець Буринського районного будинку дитячої та юнацької творчості – І місце;

– Рогаль Богдана, Вакуленко Анастасія, вихованки Роменського міського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю – ІІ місце;

Тутова Світлана, учениця Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1; Дроб’язко Анастасія, учениця Хмелівського НВК Роменського району – ІІІ місце.

Третя вікова категорія:

– Івах Алла, учениця Чупахівської ЗОШ І-ІІІ ст. Охтирського району; Сірик Олександр, учень Капустинської ЗОШ І-ІІІ ст. – І місце;

– Валюх Марина, учениця Капустинської ЗОШ І-ІІІ ст.; Кривуляко Юлія, вихованка Шосткинського районного будинку дитячої та юнацької творчості – ІІ місце;

– Голодиченко Альона, Левченко Олег, вихованці Конотопського районного центру позашкільної роботи; Іншина Наталія, вихованка Великописарівського районного будинку дитячої та юнацької творчості – ІІІ місце.

У номінації „Фотографія”, перша вікова категорія:

– Лимар Анастасія, вихованка Краснопільського районного центру дитячої та юнацької творчості – І місце;

Троцький Назар, учень Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1 – ІІ місце;

Колісник Ліза, вихованка Лебединського районного будинку дитячої та юнацької творчості – ІІІ місце.

Друга вікова категорія:

Мельник Дар’я, вихованка Шосткинської міської станції юних техніків – І місце;

Пашкова Ганна, вихованка Шосткинського районного будинку дитячої та юнацької творчості – ІІ місце;

Тімонович Мар’яна, вихованка Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді – ІІІ місце.

Третя вікова категорія:

Терентьєв Сергій, вихованець Тростянецького районного палацу дітей та юнацтва – І місце;

Білан Дмитро, вихованець Роменського районного центру дитячої та юнацької творчості – ІІ місце;

Перчула Анастасія, вихованка Сумського міського центру науково-технічної творчості молоді – ІІІ місце.

Роботи переможців та кращі роботи учасників конкурсу будуть представлені в січні 2013 року на виставці «Здорове життя – успіх буття» в обласній дитячій бібліотеці ім. М. Островського, Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Вітаємо переможців та учасників конкурсу та бажаємо усім міцного здоров’я, цікавих ідей та творчих злетів в Новому році!

Оргкомітет

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 3 і 4?

^Вгору