ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Пишаємося НАШИМИ!

30.09.2021

Чи знаєте ви, хто вперше зпроєктував аероплан чи електричний трамвай, винайшов хірургічну маску й фіксуючу шину, вирахував найкращу траєкторію польотів від Землі до Місяця, застосував застібку-блисківку на чоботах?

Ні?! Тоді, радимо ознайомитися з новою енциклопедією «Наші. Інженерна історія України»», що видана у межах проєкту «Інженерний тиждень», про українських винахідників, які зробили великий внесок у світову науку.

Пишаємося, що Скоробагатов Тимофій і Кендюшенко Даша, вихованці Центру розвитку «Д.І.М.» Сумського ОЦПО та РТМ, під наставництвом керівника гуртка Наталії Вікторівни Олійник стали переможцями Всеукраїнського конкурсу. І тепер їх дослідницькі матеріали про винахідників Бориса Грабовського та Федора Терещенка розміщенні на сторінках енциклопедії.

Для вихованців Центру розвитку «Д.І.М.» відбулася креативна презентація цікавого видання. Діти дізналися про неймовірні винаходи українських учених, ознайомилися з енциклопедією під час інтерактивних ігор, відчули важливість злагодженої командної інженерної роботи під час будівництва вежі з паперових стаканчиків, а також створили власні мейкерські вироби з керівником арт-майстерні Світланою Олександрівною Савченко.

Дякуємо ініціаторам Конкурсу за сучасну, актуальну й цікаву книгу, що відроджує українську інженерію й надихає молоде покоління на нові відкриття!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 9 і 6?

^Вгору