ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Подорож до міста Ромни

01.11.2013

30 жовтня 2013 року відбулася екскурсійна подорож до Державного історико-культурного заповідника «Посулля». Юні краєзнавці туристсько-краєзнавчого відділу відвідали одне з найстаріших міст Сумщини – Ромни. Побували в краєзнавчому музею, де ознайомилися з природними багатствами Роменщини, археологічними знахідками, документами та матеріалами, що пов’язані з історією, духовною та матеріальною культурою краю. Діти вклонилися великому Кобзарю біля пам’ятника Т.Г. Шевченка, архітектором якого є уродженець міста І. Кавалерідзе.

Особливе враження на дітей справила поїздка до с. Пустовійтівка Роменського району, батьківщини останнього отамана Запорізької Січі П.І. Калнишевського. Діти мали можливість відвідати не лише музей, а й ознайомитися з архітектурними пам'ятками Калнишевого краю. У Троїцькій церкві, побудованій на кошти П.Калнишевського, діти відчули дух сторіч. З великим інтересом оглянули етнографічний майданчик із шестикрилим вітряком, характерним для Посулля ХІХ ст., криницею з журавлем.

На зворотньому шляху для дітей було проведено вікторину «Історична спадщина Посулля» Кожен учасник екскурсійної подорожі отримав сертифікат «Юного мандрівника».

Подорож була цікавою, змістовною, діти отримали нові знання та незабутні враження.

Своїми враженнями діляться юні краєзнавці:

Пушкар Ірина: « Я була вражена тисячолітньою історією Посольського краю. Зробила для себе відкриття, що саме тут, під Ромнами по р. Сула проходив кордон Київської Русі».

Деулін Ілля: «Мені дуже сподобалася екскурсія Роменським краєзнавчим музеєм, а особливо археологічна колекція. Тепер я знаю, що валуну, який знаходиться біля музею 180 000 років».

Новикова Кристина: «На мене велике враження справила подорож до села Пустовійтівка. Я багато дізналася про життєвий шлях останнього отамана Запорізької Січі П. Калнишевського».

Лаврик Катерина: «А мені сподобалася подорож до Скіфських курганів, коли я стояла на кургані Старша Могила я замилувалася красою Посольського краю».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 1 і 3?

^Вгору