ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

РЕГІОНАЛЬНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ «КОД ТВОРЧОСТІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ: РІК 2023»

15.09.2023

13 вересня відбулося засідання регіонального круглого столу «Код творчості Лесі Українки: рік 2023», організованого Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти спільно з Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою, Сумським обласним краєзнавчим музеєм та Сумським обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Учасники круглого столу обмінялися думками з приводу творчості Лесі Українки та окреслили шляхи нових підходів до її популяризації.

Зокрема, завідувач туристсько-краєзнавчого відділу С.В. П’ятаченко висвітлив біографічні, етнографічні та літературні аспекти перебування Лесі Українки в Косівщині, а також наголосив на важливості роботи шкільних музеїв в сучасних умовах на прикладі музею Лесі Українки.

Завідувач відділу краєзнавчої літератури та бібліографії Т.В. Голуб ознайомила учасників з літературою про перебування Лесі Українки на Сумщині з фондів Сумської ОУНБ. Учитель української мови та літератури КУ ССШ №7 імені М. Савченка Л.В. Костенко розповіла про музей у школі як середовище активної педагогічної взаємодії на прикладі популяризації життя і творчості Лесі Українки.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 7 + 7.

^Вгору