ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Розпочато роботу з реалізації міні-проекту фізкультурно-спортивного відділу «Перлини Сумщини – в намисто України»

28.04.2015

У квітні 2015 рокупедагоги та вихованці фізкультурно-спортивного відділу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю розпочав роботу над проектом «Перлини Сумщини – в намисто України», мета якого є виховання в гуртківців шанобливого ставлення до історії рідного краю і сьогодення засобами туризму.

5–7 квітня 2015 року 24 вихованці туристських гуртків під керівництвом Мараховського С.О. та Мараховської З.А. здійснили пішохідний похід за маршрутом м. Суми – с. Токарі – с. Велика Чернеччина – с. Стецьківка.

Під час походу юні туристи відвідали унікальне Токарівське джерело, пройшли лісовими доріжками урочища Коптівщина, заплавою річки Псел, що тягнеться вздовж с. Велика Чернеччина, милувалися чудовими краєвидами неподалік с. Стецьківка. У Токарівській ЗОШ відбулася товариська зустріч з волейболу та баскетболу між учасниками походу та учнями школи. Перемогла дружба.

Нетривалий за кількістю днів похід був сповнений враженнями від краси рідної природи та чудовими спогадами від зустрічі з друзями. А ще приємно відчувати перемогу над собою, адже в будь-якому поході доводиться долати не тільки природні перешкоди, але і перевіряти свої фізичні та моральні якості: силу, терпіння, витривалість.

26 квітня вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» (керівник Лапа Н.І.) здійснили похід до унікального Зеленогайського археологічного комплексу. Комплекс пам’яток складається з «Великого городища», «Малого городища», «великого селища» і курганного могильника, що є одним з найбільших у Східній Європі. Колись, у період раннього середньовіччя тут проходили торгівельні шляхи між містами Булгар – Київ та Саркел – (Біла Вежа) – Тьмуторокань, а зараз це найулюбленіше місце туристів. Місцевість, що поросла лісом та чагарником, чудово підходить для проведення змагань з різних видів туризму: пішохідного, велосипедного, гірського, а наявність річки Псел, що протікає неподалік, – і водного.

День, проведений на природі, сповненої розмаїттям рослинного та тваринного світу, оповитої легендами з історії рідного краю, залишив незабутні спогади в учасників подорожі.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 7 й 1.

^Вгору