ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Щоденник Всеукраїнської фольклорно-етнографічної експедиції «Джерела творчості»

05.07.2011

13 день (2 липня)

Підсумком роботи експедицій став захист проектів «Краєзнавство: пошук, подорожі, нові враження на все життя», що проводився з метою виховання в учнівської молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його історії, духовної спадщини, формування зацікавленості до вивчення історико-культурного надбання українського народу.

Під час захисту учні продемонстрували свої знання, поділилися враженнями про перебування на Сумщині, запропонували шляхи покращення розвитку туризму в області, нові краєзнавчі походи, велопоходи. Звучали пісні про рідний край, дружбу, про Путивль і Суми, про малу академію наук, що народилися під час експедиції. Настрій був у всіх гарний і трішечки сумний, адже скоро час розставання.

Форми презентацій проектів відзначалися різноманітністю: мультимедійні, постерні презентації, доповіді та творчі виступи. Учасники з відповідальністю та дорослою серйозністю підійшли до участі у захисті, використали набуті знання під час експедиції, виявили креативність.

Зарядившись енергією успіху, після обіду, всі учасники експедиції завітали до актової зали управління освіти і науки Сумської облдержадміністрації, де відбувалася урочиста церемонія закриття Всеукраїнських експедицій, під час якої, було підбито підсумки експедиції всі слухачі МАН отримали свідоцтва про навчання. Учнів привітала заступник голови обласної державної адміністрації Тамара Дмитрівна Іщенко, яка вручила їм свідоцтво про участь в експедиції та грамоти за активну творчу діяльність. Діти підготували чудовий концерт. Атмосфера в залі свідчила про те, що за час експедиції діти здружилися, стали однією креативною сім’єю.

Увечері всі учасники експедиції взяли участь в інсценізації свята «Івана Купала». Як народне свято, день Івана Купала відбувається з багатьма своєрідними обрядами та піснями. Дівчата та хлопці, поринувши у часи давнини, плели вінки, водили хороводи, стрибали через багаття, співали купальські пісні:

Ой, купалочка купалася,
Та на берегу сушилася,
Та й тому люди дивувалися.
Ой, не дивуйтеся сему, люди,
Бо я бачила дивнішеє:
Щука-риба красно ткала,
А рак на байрак цівки сучить,
А муха-горюха діжу місить,
Комар пищить, воду носить.

Це свято стало яскравим, незабутнім акордом фольклорної діяльності дітей, яку допомагали вести досвідчені викладачі вишів, наукові співробітники музеїв педагоги позашкільних навчальних закладів.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 9 + 4.

^Вгору