ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Щоденник Всеукраїнської пошукової історико-краєзнавчої експедиції «Дорогами Слобожанщини»

24.06.2011

День третій (середа, 22 червня)

Для учнів цікавими та емоційно-насиченими стали заняття за програмою соціально-психологічного тренінг-курсу «Творчість – шлях до успіху», що провела практичний психолог Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Сидоренко Наталія Юріївна.

Під час практичного заняття з елементами інтерактивного навчання «Мистецтво спілкування» Семененко Лариси Віталіївни, викладача каф. психології Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка слухачі МАН виявили неабияку майстерність у веденні діалогів і дискусій.

Особливо захоплюючою для майбутніх істориків стала віртуальна екскурсія «Дорогами Сумщини», що майстерно провела Тетяна Володимирівна Сліпченко, керівник гурткової роботи Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. На думку юних науковців, використання комп’ютерних технологій в історично-краєзнавчої діяльності є дуже сучасною та ефективною формою викладення матеріалу.

У другій половині дня діти відвідали Сумський обласний краєзнавчий музей та стали активними учасниками тематично-патріотичної програми «Листи з фронту», ведучою якої була Ніна Іванівна Багацька, завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Сумського обласного краєзнавчого музею.

Усі заходи дня присвячені 70-й річниці вторгнення фашистів на територію колишнього СРСР, до складу якого входила Україна. Навіть через сімдесят років рани війни залишаються незагоєними. Саме тому дуже важливо, згадуючи війну, говорити не тільки про подвиг, а й про трагедію мільйонів сімей. Говорити про це, не завдаючи болю іншим.

Учасники експедиції завітали до центральної Сумської міської бібліотеки ім. Шевченка м. Суми, де відвідали виставку «Сьогодні була війна», організовану міським історичним клубом ім. Балатовича.

Представлені експонати (фотографії, листи, документи, історичні артефакти надано виключно з приватних колекцій членів клубу В.Ф.Токарева і С.І.Гуцана. Презентувала виставку та проводила історичний екскурс відомий сумський краєзнавець Сергієчко Рита Сергіївна.

Увечері учасники експедиції завітали до обласної філармонії на концерт «Пісні, обпалені війною».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 8 + 8.

^Вгору