ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Щоденник Всеукраїнської пошукової історико-краєзнавчої експедиції «Дорогами Слобожанщини»

29.06.2011

День п’ятий (24 червня)

П’ятий день перебування слухачів МАН у місті Суми також був насичений різноманітними приємними враженнями. Уранці слухачі МАН побували на виставці, присвяченій Року хімії. Організатори виставки Французький культурний центр Посольство Французької республіки та Національний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук України». На виставці члени експедиції мали змогу продемонструвати свої знання з хімії та дізнатися багато нового, цікавого та корисного.

Після виставки юні історики прослухали лекцію «Становище церкви в радянському суспільстві у 40 – 50 роки», яку провела Олена Богданівна Потапова, к. іст. н., доцент Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка.

Вільний від занять час учні присвятили активному спілкуванню у колі друзів, обговоренню та підготовці освітньо-виховних проектів «Краєзнавство: пошук, подорожі, нові враження на все життя».

У другій половині дня учасники експедиції відвідали музей російського письменника Антона Павловича Чехова, що знаходиться в мальовничому куточку м. Суми. Вони проглянули історико-літературну експозицію, що присвячена життю і творчості письменника.

Відвідання Наукової бібліотеки Української академії банківської справи Національного банку України стало продовженням програми дня. Бібліотека є духовною скарбницею академії, де відбуваються зустрічі, спілкування та творчі реалізації студентства, освітян і взагалі громадян. Юні науковці були вражені можливостями сучасної бібліотеки.

Вечір п’ятого дня був багатим на розваги. Діти взяли участь у конкурсно-спортивній програмі «Робінзонада», що подарувала їм радісні емоції і відчуття справжніх пригод.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 7 й 6.

^Вгору