ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Щоденник Всеукраїнської пошукової історико-краєзнавчої експедиції «Дорогами Слобожанщини»

01.07.2011

8 день (27 червня)

Гостинно зустрів учасників Всеукраїнської історико-краєзнавчої експедиції «Дорогами Слобожанщини» стародавній Путивль – місто з багатою тисячолітньою історією. Своє знайомство з історією міста діти розпочали з Путивльського краєзнавчого музею. Нікого не залишили байдужими чудові скульптура «Христос у темниці» та тронне крісло самозванця Лжедмитрія, привезені ним з Польщі; дзвін – подарунок Путивлю від царя Михайла Федоровича Романова та багато іншого.

У Путивльському центрі позашкільної роботи дітей очікував сюрприз – виступ зразкового фольклорно-вокального колективу «Джерельце», учасники якого створили неповторну атмосферу культури горюнів – етнічної групи, яка мешкає лише в декількох селах Путивльського району.

Ознайомлення з історією краю учасники Всеукраїнської історико-краєзнавчої експедиції продовжили під час лекції «Путивль. На перехресті історії України та Росії», яку провів Антиков Олександр Сергійович, керівник гуртка «Літературне краєзнавство» Путивлського центру позашкільної роботи.

Закінчився день, що був сповнений яскравими враженнями, не менш яскравою культурно-розважальною програмою «Погостини в Ярославни», під час якої всі учасники експедиції з щирістю привітали з Днем народження Бажан Анну, з Полтавської області якій виповнилося 16 років. Приєднуємося до вітань і бажаємо Ані міцного здоров’я, творчого натхнення, здійснення всіх заповітних мрій.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 5 і 6?

^Вгору