ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Соціально-психологічні дослідження

23.06.2012

Соціально-психологічні дослідження для учнів Всеукраїнської хіміко-біологічної школи

Дуже важливою традицією роботи літніх шкіл МАН стали соціально-психологічні дослідження, які проводяться на початку роботи школи і демонструють яскраву картину уподобань та інтересів молоді, очікувань щодо навчання та відпочинку, емоційного стану та причин, які стали визначальними для участі у роботі школи.

Цього року дослідження були проведені у перший день приїзду і яскраво продемонстрували той факт, що з кожним роком стає усе більше бажаючих приїхати сюди за власним бажанням, а це вже майже 80% (у порівнянні з 30-40% за минулі роки). Багато хто з гостей приїхали тому, що минулого разу їм або їх друзям дуже тут сподобалося.

Приємно зазначити, що з кожним разом результати досліджень більш оптимістичні, тому що усе більше учасників мають прагнення до активної діяльності, позитивний настрій, бажання справити враження, високий емоційний тонус, оптимізм та готовність взяти участь в усіх заходах школи.

Від перебування у Всеукраїнській хіміко-біологічній школі МАН України учасники очікують знайти нових друзів, дізнатися багато нового з біології, медицини, відвідати цікаві місця, гарно відпочити, наплаватися у річці, відвідати цікаві місця. А ще юні науковці мріють про море позитиву, веселе і корисне спілкування та незабутні враження. Однак, деякі настроєні ну дуже серйозно: «ми приїхали сюди працювати». Ось такі вони майбутні науковці!

Соціально-психологічні дослідження для учасників Всеукраїнської літньої історико-краєзнавчої експедиції МАН України.

Під час урочистого відкриття Всеукраїнської історико-краєзнавчої експедиції «Шляхами козацької слави» майбутні науковці стали учасниками соціально-психологічних досліджень, які щороку допомагають організаторам більше дізнатися про побажання та очікування молоді, емоційний стан та таланти.

Виявилось, що для значної більшості учасників власне бажання та зацікавленість були головними причинами для приїзду на Сумщину. Учасники експедиції заявили, що хочуть отримати знання з історії, географії, археології, ведення науково-дослідницької роботи та навчитися аналізувати події, правильно оформляти результати дослідження, орієнтуватися за мапою, ознайомитися з історією Сумщини, історією партизанського руху під проводом Ковпака, історією таможні, працювати з архівними матеріалами, удосконалити навички спілкування, застосовувати отримані знання в житті.

У спілкуванні з однолітками їм хотілося б знайти друзів, розуміння, підтримку, отримати цікаву інформацію.

Охоче візьмуть участь у таких формах відпочинку та дозвілля, як екскурсії, дискотеки, інтелектуальні ігри, вікторини, походи на річку, майстер-класи, спортивні змагання, перегляд матчів Євро-2012, танці, прогулянки містом, плавання, конкурси, рукоділля, баскетбол, відвідування бібліотеки, спортивне орієнтування, ігри, гра у футбол, розваги, посиденьки.

Соціально-психологічні дослідження для учасників Всеукраїнської фольклорно-етнографічної експедиції для слухачів Малої академії наук України «У народних традиціях – наше майбутнє»

У перший день роботи експедиції усі учасники відповідально поставилися до усіх завдань соціально-психологічних досліджень, що проводилися психологічною службою ОЦПО та РТМ. Виявилось, що майже усі приїхали сюди за власною ініціативою і дуже хочуть отримати знання з історії, етнології, фольклористики, психології, знання з традицій нашого краю, української літератури, досліджувати обряди, та навчитися організовувати експедиції, правильно аналізувати фольклор, бути активними учасникам експедиції, працювати з архівними матеріалами, застосовувати знання в житті, а ще розвинути пам'ять, навчитися грати на музичному інструменті, краще висловлювати власну думку, тобто «навчитися всього, що пропонує школа МАН».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 4 і 7?

^Вгору