ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Старовинні садиби Сумщини»: вивчаємо минуле – створюємо майбутнє

04.07.2013

3-4 липня 2013 року в Науковій бібліотеці Української академії банківської справи НБУ відбувся Міжрегіональний ярмарок і конференція «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє».

Обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю було представлено спільний соціально-освітній проект із Українською академією банківської справи НБУ «Старовинні садиби Сумщини». Метою проекту є залучення учнів, вихованців, студентів, педагогів навчальних закладів до участі в заходах, спрямованих на дослідження історико-культурної спадщини Сумщини; виховання в дітей і молоді любові до рідного краю; шанобливого ставлення до його історії.

Завдання проекту спрямовано на активізацію екскурсійної діяльності; пропаганду туристичних та екскурсійних можливостей Сумщини; формування у дітей і молоді національної самосвідомості засобами краєзнавства; привернення уваги громади області до питань щодо збереження та відродження історико-культурної спадщини регіону.

Проект стартував у грудні 2012 року. Учасниками його стало понад 5000 дітей та учнівської молоді.

У межах проекту на базі Наукової бібліотеки УАБС НБУ відбулася обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Музейні скарби Сумщини: старовинні садиби», що зібрала кращих юних дослідників, науково-педагогічних працівників навчальних закладів, наукових співробітників музеїв.

Вихованці позашкільних навчальних закладів області стали учасниками квесту «Намисто Слобожанщини», що проходив у межах проекту. Під час проведення квесту було організовано виставку дитячих робіт з теми «Старовинні садиби».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 2 й 2.

^Вгору