ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

STEM-марафон

20.05.2019

З 15 по 27 квітня у ЦР «Д.І.М.» було проведено тематичний STEM-марафон «Eggcellent Easter» (від англ. «еgg» – яйце, «еxcellent»– відмінно, чудово; Easter – Великодень).

Марафон передбачав цикл занять, що ознайомив вихованців з історією й традиціями Великодня в Україні та зарубіжних країнах.

Діти стали учасниками STEM-проекту з інтегрованого дослідження яйця як символа Великодня за напрямами діяльності.

Марафон було розпочато в «Зеленій лабораторії» дослідною роботою з вивченням різновидів, будови й властивостей яйця. Експериментів з яєчною шкаралупою. А також втілення у життя цікавих великодніх ідей, а саме пророщування пшениці у пофарбованій яєчній шкарлупі! «Зелена лабораторія» ЦР «Д.І.М.» й справді стала зеленою. Соковиті пагінці пшениці, посіяної власноруч вихованцями, створили святковий весняний настрій. Великодній експеримент був проведено успішно!

Власне дослідження з історії й традицій святкування Великодня провели вихованці ЦР «Д.І.М.» у краєзнавчому клубі «Love Sumy». Вони вивчали особливості української писанки! Цікавим було соцопитування перехожих про Диво-писанку.

«-Чи знаєте ви параметри Диво-писанки? -Як називається дерево, зображене на писанці? -Що символізують писанки, зображені на об’єкті?»

Виявилося, що лише 2% від опитуваних відповіли правильно на питання. Пишаючись своїми знаннями, діти розповідали цікаві факти дорослим.

Нові відкриття чекали сучасних дослідників під час роботи в математичній лабораторії «X-Math». Діти відкрили для себе багаточисленні наукові таємниці «колумбового яйця»!!!

І захоплива геометрична головоломка, і цікаве фізичне явище... і повчальна історія про Колумба, що вчить, як знаходити просте рішення складної ситуації. Гарний приклад для вихованців «Д.І.М.» бути справді - ДІЄВИМИ!

На заняттях майстерні «Robo-craft» діти власноруч зібрали робота, що програмується на створення різноманітних узорів для писанок. Сучасні технології допомагають підтримувати національні традиції!

Вивчаючи англійську мову в комунікативному клубі «Club’OK» вихованці дізналися про традиційну дитячу Великодню розвагу англомовних країн «Egg-cellent Easter Hunt». Полювання за солодощами й писанками у міському парку стало цікавим завершенням STEM-марафону для вихованців ЦР «Д.І.М.».

Тематичний марафон довів ефективність запровадження STEM-технологій в освітню діяльність, що було підтверджено високим рівнем вмотивованості й зацікавленості вихованців, а також отриманими знаннями й практичними навичками.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 1.

^Вгору