ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

ТЕРИТОРІЯ ТВОРЧОСТІ

28.05.2024

Під такою тематикою впродовж березня-травня 2024 року в області пройшов фестиваль мистецтв, що мав на меті національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді засобами українського мистецтва, залучення до процесу збереження надбань національної культурної спадщини, підвищення рівня виконавської майстерності дитячих творчих колективів, окремних виконавців.

У заході взяли участь діти та учнівська молодь, вихованці творчих об’єднань, дитячі творчі колективи закладів позашкільної, загальної середньої освіти області у номінаціях: народне хореографічне мистецтво; сучасне хореографічне мистецтво; фольклорно-етнографічне вокальне мистецтво; сучасне вокальне мистецтво; фольклорно-етнографічне музичне мистецтво; сучасне музичне мистецтво; театральне мистецтво (вистава); літературно-музична композиція. У таких вікових групах: перша – від 7 до 9 років; друга – від 10 до 14 років. третя – від 15 до 18 років.

У розгляд журі було представлено 115 конкурсних відеороликів дитячих творчих колективів та окремих виконавців - переможців першого (відбіркового) етапу фестивалю Буринської, Конотопської, Охтирської, Путивльської, Роменської, Сумської, Тростянецької, Шосткинської міських рад; Великописарівської, Краснопільської, Липоводолинської, Миколаївської селищних рад; Андріяшівської, Березівської, Бочечківської, Верхньосироватської, Новослобідської, Садівської, Чернеччинської, сільських рад; комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

У процесі оцінювання журі врахувало розкриття теми; емоційність виступу; рівень сценічної культури та естетику зовнішнього вигляду; творчу індивідуальність, оригінальність подачі матеріалу; режисерський задум і засоби втілення виступу. Журі відмітило відповідність виступів меті й завданням фестивалю, його тематичній спрямованості. Творчі доробки про Україну, рідний край, військово-патріотичної тематики характеризувалися високим рівнем виконавської майстерності. Тематика і зміст театральних вистав, літературно-музичних композицій відображали мужність і героїзм, звитягу наших захисників і захисниць. Репертуар номінації «Сучасне вокальне мистецтво» стосувався дитячої, шкільної, родинної та екологічної тематики.

Дитячі творчі колективи, окремі виконавці учнів, вихованців закладів загальної середньої, позашкільної освіти нагороджені дипломами комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Вітаємо творчо обдарованих дітей та учнівську молодь. Бажаємо натхнення, міцного здоров’я та мистецьких здобутків!

Підсумкові матеріали обласного етапу фестивалю, дипломи за посиланням

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 9.

^Вгору