ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Тиждень толерантності - свято єднання та порозуміння

22.11.2022

Відповідно до плану роботи комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти і роботи з талановитою молоддю з 14 по 19 листопада 2022 року було проведено Тиждень толерантності, з метою формування у вихованців морально-етичних цінностей, розвитку здатності поважати права і свободи інших людей, виховання толерантних стосунків між учасниками освітнього процесу.

Девізом Тижня стали слова видатного американського письменника і філософа Едварда Еббі: «Толерантність – це джерело світла, а відсутність толерантності – це джерело безладу і негараздів». Зміст цих слів дуже близький і зрозумілий нашим вихованцям, зважаючи на ті події, що відбуваються наразі в Україні.

До проведення Тижня активно долучилися вихованці всіх гуртків і творчих об’єднань Центру. Діти брали участь у диспутах, тренінгах, навчалися розуміти тих, хто поряд, помічати позитивні якості в собі та однолітках, здобували навички толерантного спілкування.

Заходи впродовж Тижня проводилися як онлайн, так і офлайн, що зробило Тиждень цікавим і змістовним. Кожен день Тижня мав план проведення. і свій символ. Усі бажаючі робили світлини і надсилали у Фейсбук під хештегом #ОЦПО_та_РТМ_Тиждень_толерантності. Активно до цієї роботи долучилися вихованці гуртків туристсько-краєзнавчого, еколого-натуралісничного, науково-технологічного, соціально-реабілітаційного, гуманітарно-оздоровчого відділів, Центру розвитку «Д.І.М.».

Упродовж Тижня було проведено низку тематичних занять для вихованців гуртків різних навчальних рівнів: «Школа друзів та подруг», «Повага до себе та інших людей», «Почути один-одного», тренінг «Толерантність у нашому житті». Педагоги організаційно-масового відділу підготували і провели для вихованців гуртків початкового навчального рівня масовий захід «Толерантність – Я і ТИ», під час якого діти грали в цікаві ігри, танцювали, співали «Червону калину», здобували навички толерантного спілкування, «зростили» Дерево толерантності.

Вихованці активно долучилися до акцій «Пізнавай – єднайся – твори», психологічної гри «Квітчел», що сприяло створенню позитивної психологічної атмосфери в гуртках і творчих об’єднаннях, розвитку психо-емоційної стійкості вихованців.

Під час зустрічі в батьківському клубі за темою «Виховання без насильства» батьки говорили про значення любові і поваги для щасливого сімейного життя, успішно оволодівали навичками конструктивної поведінки з дитиною в конфліктних ситуаціях.

Вдячність – невід’ємна складова толерантної особистості. Дякуючи, ми стаємо біль стійкими до всіх життєвих негараздів, тому заключним акордом Тижня стала акція «Дерево подяки», участь у якій взяли дорослі і діти.

Тиждень промайнув дуже швидко. Сподіваємося, що педагоги, вихованці, їх батьки стали більш уважнішими і толерантнішими один до одного, отримали позитивний ресурс, що допоможе почуватися більш стабільно в непростому сьогоденні і впевнено наближати нашу Перемогу.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 6.

^Вгору