ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Тиждень толерантності - свято поваги та розуміння

23.11.2021

Відповідно до плану роботи комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти і роботи з талановитою молоддю у 2021 році з 15 по 20 листопада було проведено Тиждень толерантності. Метою Тижня є формування у вихованців морально-етичних цінностей, розвитку здатності поважати права і свободи інших людей, виховання толерантних стосунків між учасниками освітнього процесу.

Девізом Тижня стали слова Кофі Аннана: «Толерантність – це мистецтво жити з іншими людьми та з іншими ідеями». Зміст цих слів дуже близький нашим вихованцям, бо кожен з них по різному виявляє себе у творчій діяльності і має неодну цікаву ідею…

До проведення Тижня активно долучилися вихованці всіх гуртків і творчих об’єднань. Діти брали участь у тренінгах, навчалися розуміти тих, хто поряд, помічати позитивні якості в собі та однолітках, здобували навички толерантного спілкування.

Заходи впродовж Тижня проводилися як онлайн, так і офлайн, що зробило Тиждень неповторним і креативним. Кожен день Тижня мав план проведення. і свій символ. Усі бажаючі робили з ним світлини і надсилали у Фейсбук під хештегом #ОЦПО_та_РТМ_Тиждень_толерантності. Активно до цієї роботи долучилися вихованці гуртків туристсько-краєзнавчого, еколого-натуралістичного, науково-технічного, гуманітарно-оздоровчого відділів, Центру розвитку «ДІМ».

Упродовж Тижня було проведено низку тематичних занять для вихованців гуртків різних навчальних рівнів: «Школа друзів та подруг», «Повага до себе та інших людей», «Почути один-одного», тренінг «Толерантність у нашому житті». Педагоги організаційно-масового відділу підготували і провели для вихованців гуртків початкового навчального рівня масовий захід «Толерантність – Я і ТИ», під час якого переглянули мультфільм про толерантність, вчилися помічати позитивні якості в собі й тих, хто поряд, відповіли на запитання вікторини, грали в цікаві ігри, здобували навички толерантного спілкування.

Діти активно долучилися до акцій «Пізнавай – єднайся – твори», психологічної гри «Квітчел», що сприяло створенню безпечного освітнього середовища, сприятливої психологічної атмосфери в гуртках і творчих об’єднаннях Центру.

Під час зустрічі в батьківському клубі «Родина» батьки говорили про любов як основу міцної сім’ї, навчалися конструктивним навичкам узаємодії з дітьми. Закінчився Тиждень акцією «Дерево подяки».

Швидко промайнув Тиждень, сподіваємося, що педагоги, вихованці, їх батьки стали більш толерантними, а світ навколо нас став – щасливішим.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 3.

^Вгору