ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Учні–батьки–педагоги: взаємодія, взаєморозуміння!

26.08.2020

Базові чинники якості освіти закладено в концепції Нової української школи, зокрема у принципі педагогіки партнерства.

«Трикутник: учні–батьки–педагоги» має інтегрувати виховний потенціал закладу освіти і родини задля умов отримання дорослими і дітьми досвіду конструктивної взаємодії.

Особливо актуальним це питання постало з початком карантину. Кожна родина відчула складність в організації навчання, зокрема дистанційного.

І лише завдяки тому, що педагогічні колективи спільно з батьками, враховуючи настрої і потреби дітей, змогли напрацювати технології взаємодії в нових реаліях шкільного життя.

Саме це питання зумовило необхідність укладення угоди про партнерство між Департаментом освіти і науки, батьківською громадськістю, обласною радою старшокласників, і таку Угоду було укладено 26 серпня 2020 року, під час обласної серпневої конференції педагогічних працівників закладів освіти Сумської області. Угоду підписали: від освітян – директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Павлівна Гробова, від батьківської громадськості – Колодненко Віталій Миколайович (Нижньосироватська ОТГ Сумського району), від учнівської молоді – голова обласної ради старшокласників Аліса Лук’янова, учениця Сумської спеціалізованої школи №10 ім. Героя Радянського Союзу О. Будка.

Маємо надію, що робота «Трикутника» активізується в усіх громадах, а в усіх закладах освіти буде підписано меморандуми про співпрацю.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 2 + 9.

^Вгору