ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

VI міжнародний молодіжний гончарний фестиваль «Опішне -2012»

10.07.2012

З 18.06 по 29.06.2012 року у селищі міського типу Опішне Полтавської області відбувся VI міжнародний молодіжний гончарний фестиваль «Опішне -2012» у два етапи: 1 – творчий конкурс художніх творів, 2 – практикум, за трьома номінаціями: кераміка, образотворче мистецтво, інші види декоративно-ужиткового мистецтва.

Вихованка студії «Світ фарб» обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою Ксенія Назар’єва на першому етапі фестивалю стала призеркою в номінації «Образотворче мистецтво» (ІІ місце).

На другому етапі під час конкурсу потрібно було зробити основну роботу з композиції на тему «Гончарство», намалювати пейзаж (вихід на пленер), зробити пласт з глини, намалювати натюрморт. За підсумками роботи юна майстриня посіла ІІІ місце. На додаткових конкурсах: «Мальований глечик», конкурс на кращу традиційну скульптуру «Бариня та козак», конкурс «Голосистий свистунець», конкурс «Мальований глечик» Ксенія теж була в числі призерів.

До програми другого етапу фестивалю входили:

  • майстер-класи з гончарства заслужених майстрів народної творчості України Миколи Пошивайла, Василя Омельяненка; майстер-класи художників керамістів Олени Сластнікової та Павла Міллера (Російська Федерація), Голінчак Агнежки (Польща), Маргарити Григорової (Болгарія), Артема Гориславця (Республіка Казахстан);
  • мистецькі експрес-проекти делегацій Російської Федерації, Молдови, Білорусії, Румунії, Болгарії, України, учнів і майстрів Колегіуму мистецтв.

У межах фестивалю діти відвідали меморіальний музей-садибу гончарської родини Пошивайлів, меморіальний музей-садибу філософа та колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа, національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному.

Учасники фестивалю збагатили свої знання та навички, обмінялись досвідом, отримали безліч цікавої інформації та позитивних вражень.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 1 + 6.

^Вгору