ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Відбулася експедиційна поїздка «Калнишева січ»

31.05.2018

30 травня 2018 року відбулася експедиційна поїздка «Калнишева січ» для вихованців Обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю в рамках реалізації проекту «Козацька слава Сумщини» Сумського обласного комітету молодіжних організацій за фінансової підтримки управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації.

Учасники поїздки мали можливість відвідати одне з найстаріших міст нашої області – місто Ромен. Діти мали нагоду ознайомилися з фондами Роменського краєзнавчого музею, що розкривають історію козацтва цього регіону, сфотографуватися біля першого монументального пам’ятника Т. Г. Шевченку та сучасної скульптури Свині.

Основною ж змістовною частиною експедиції стало відвідання села Пустовійтівка, що вважається ценром Державного історико-культурного заповідника «Посулля». Пустовійтівка відома в першу чергу тим, що в тут у 1691 році народився останнім кошовий отаман Запорозької Січі Петро Іванович Калнишевський.

Діти ознайомилися з історією села, основними віхами життя та діяльності Петра Калнишевського, відвідали Миколаївську церкву, пам’ятник Лицарю козацтва, дерев’яну Свято-Троїцьку церкву, яка була побудована коштом кошового отамана та музей Петра Калнишевського.

Роменщина це регіон, що репрезентує цілий пласт української історії, культури й архітектури доби козаччини, який вартий змістовного вивчення та дослідження.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 2 й 8.

^Вгору