ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Відбулася навчальна сесія для слухачів І року навчання Сумського терторіального відділення Малої академії наук України

22.09.2014

20-21 вересня 2014 року відбулася навчальна сесія для учнів-членів І року навчання (9 класів) Сумського територіального відділення Малої академії наук України, які займаються у відділеннях фізики і астрономії, математики, економіки, технічних та інформаційних наук.

Навчальну сесію проводили викладачі вищих навчальних закладів та співробітники Інституту прикладної фізики Національної академії наук України. Заняття проходили на базі Сумського державного університету, Сумського інституту післядипломної педагогічної освіти та Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Під час проведення лекційних та практичних занять наукові консультанти плідно працювали з майбутніми науковцями.

Рябіченко Тетяна, випускниця Сумського територіального відділення МАН України, провела заняття зі слухачами за темою: «Соціальна реклама: що це?», продемонструвала відзняті ролики та ознайомила учнів з умовами проведення обласного фестивалю з конкурсу соціальної реклами.

Під час лекції « Що таке науковий винахід? » Леонід Андрійович Собко, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Інституту прикладної фізики НАН України, поділився знаннями про науковий підхід до вирішення проблем у повсякденні, науковий винахід та яким чином можливо його запатентувати.

Олег Борисович Берест, викладач Сумського державного університету, провів лекційні та практичні заняття з інформаційних наук.

Сергій Миколайович Ігнатенко, молодший науковий співробітник Інституту прикладної фізики НАН України, на заняттях з робототехніки запропонував юним науковцям створити роботів-помічників.

Юрій Вячеславович Хворостіна, викладач Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, провів лекційні, практичні та індивідуальні консультації з математики.

Василь Федорович Нефедченко, викладач Сумського державного університету, провів лекційні та практичні заняття з фізики.

Слухачі виконали контрольні роботи з базових дисциплін і мали нагоду отримати від викладачів консультації щодо написання та оформлення науково-дослідницьких робіт.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 3 + 7.

^Вгору