ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Відбувся Всеукраїнський семінар-практикум «Удосконалення форм і засобів туристсько-краєзнавчої роботи у контексті патріотичного виховання дітей і молоді»

23.10.2015

На виконання заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді з 20 по 22 жовтня цього року Міністерство освіти і науки України, Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді спільно з Сумським обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю проводили Всеукраїнський семінар-практикум «Удосконалення форм і засобів туристсько-краєзнавчої роботи у контексті патріотичного виховання дітей і молоді».

20-22 жовтня відбувся Вссеукраїнський семінар-практикум, у якому взяли участь 23 представники з різних областей України.

Для гостей були запропоновані екскурсійні програми «Суми – місто трьох століть» і «Вулицями старого міста».

20 жовтня учасниками заходу активно обговорювалися такі питання:

«Співпраця вищого та позашкільного навчальних закладів щодо залучення учнівської та студентської молоді до пошуково-дослідницької діяльності»;

«Організаційно-педагогічні умови формування системи національно-патріотичного виховання в навчальних закладах області»;

«Туристсько-краєзнавча робота навчальних закладів – важлива складова змісту позашкільної освіти»;

«Особливості формування регіонального позашкільного освітньо-виховного простору».

Із задоволенням присутні взяли участь у практикумі на базі Сумського міського палацу дітей та юнацтва.

21 жовтня учасники ознайомилися з системою роботи Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Відповідно до програми заходу гості вирушили до м. Тростянець, де на них чекали екскурсійна програма «Тростянець – перлина Сумщини», екскурсії до музею шоколаду, краєзнавчого музею, картинної галереї.

Учасники відвідали заняття гуртків «Пішохідний туризм», «Юний краєзнавець», ознайомилися з соціально-освітнім проектом «Перлини Сумщини».

22 жовтня відбулося засідання круглого стілу «Пошук шляхів удосконалення форм і методів навчально-виховної роботи з дітьми, учнівською молоддю у творчих об’єднаннях позашкільних навчальних закладів туристсько-краєзнавчого профілю», а також практикум «Формування системи організаційно-масової роботи з дітьми та учнівською молоддю за туристсько-краєзнавчим і військово-спортивним напрямами позашкільної освіти».

Учасники семінару-парктикуму були присутні під час церемонії нагородження переможців обласного освітнього проекту «Рідна Сумщина» та учасників обласного зльоту пошукових загонів «Пам’ятати. Відродити. Зберегти».

Учасниками заходу було відзначено високий організаційно-методичний рівень проведення семінару.

Усі фото...

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 8 і 6?

^Вгору