ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Всеукраїнська пошукова історико-краєзнавча експедиція «Дорогами Слобожанщини» та фольклорно-етнографічної експедиція «Джерела творчості»

21.06.2011

День перший (понеділок, 20 червня)

«Наш щедрий край завжди гостей чекає, чекає на дзвінкий юнацький сміх. Для кожного він двері відчиняє, гостинно зустрічає всіх.», - такими словами начальник управління освіти та науки Сумської обласної державної адміністрації Любов Василівна Пшенична привітала слухачів МАН з усіх областей України під час відкриття Всеукраїнських пошукової історико-краєзнавчої експедиції «Дорогами Слобожанщини» та фольклорно-етнографічної експедиції «Джерела творчості» для слухачів Малої академії наук України. З вітальним словом до гостей також звернулася Лариса Володимирівна Тихенко, директор Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, віце-президент Сумського територіального відділення МАН.

Організаторами проведення Всеукраїнських пошукової історико-краєзнавчої експедицій є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук України», Сумський обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

До міста Суми завітали 100 дітей старшого шкільного віку не лише для того, щоб гарно, цікаво відпочити, відвідати мальовничі куточки Сумщини, а й попрацювати в кабінетах, лекційних залах, музеях, взяти участь у театралізованих дійствах, майстер-класах.

Сумський професійний хіміко-технологічний ліцей гостинно відкрив для дітей свої двері, розмістивши їх у гуртожитку та надавши можливість працювати в аудиторіях закладу.

Перший день для учасників експедицій був сповнений яскравих і нових вражень з великою кількістю подій: урочисте відкриття заходу, екскурсії, робота з практичним психологом Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Сидоренко Н.Ю., перші теоретичні заняття.

Лекції, які провели Звягельський Віктор Борисович, ст. н. співробітник у галузі історії України, к. філ. н., доцент, завідуючий Науково-дослідницького центру історичного краєзнавства СумДУ та Кириленко Надія Іванівна, канд. філол. н., доцент кафедри. української літератури СДПУ ім. А.С.Макаренка, Пятаченко Сергій Васильович, канд. філол. н., доцент кафедри зарубіжної літератури СДПУ ім. А.С.Макаренка були цікавими, змістовними.

Веселою кульмінацією першого дня став вечір знайомств, під час якого діти мали змогу поспілкуватися та ближче познайомитися під час розважально-ігрової програми.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, порахуйте 3 + 5.

^Вгору