ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Всеукраїнський форум Малої академії наук

11.01.2012

13-15 грудня 2011 року в Києві відбулася підсумкова подія МАНівського року – Всеукраїнський форум Малої академії наук. До столиці з’їхалися обдаровані школярі, що стали переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук, активними учасниками літніх профільних шкіл та інших заходів МАН.

Слухачі Сумського територіального відділення Малої академії наук України також взяли участь у Всеукраїнському форумі.

Розпочався форум 13 грудня зустріччю з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином, який почав виступ із поіменного привітання іменинників – членів Малої академії наук. У діалозі з юними науковцями Володимир Литвин зауважив, що в залі зібралася майбутня еліта України: обговорювалися проблеми та перспективи освіти, майбутня вступна кампанії до вищих навчальних закладів. Учасники форуму одностайно проголосували за прийняття закону про підтримку талановитої молоді. Півторагодинна зустріч пролетіла непомітно в атмосфері взаєморозуміння. В.Литвин подякував молоді за активну життєву позицію, побажав здійснення заповітних мрій.

Наступного дня в одному з найпрестижніших презентаційних центрів Києва – Українському домі – МАНівці зустрілися зі славетними вченими, академіками, професорами провідних вишів країни. Приємною несподіванкою стала зустріч з Героєм України, льотчиком-космонавтом Леонідом Костянтиновичем Каденюком, який зазначив: «…що немає непотрібних знань людині, вона повинна знати все, щоб почуватися значущою в суспільстві».

На широкий загал було презентовано кращі роботи переможців ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН 2011 року. Приємно відзначити, що Краснікова Вікторія, слухачка Сумського територіального відділення філології та мистецтвознавства, секції української літератури, представила основні тези своєї науково-дослідницької роботи «Символічно-міфологічне бачення світу в поезії Богдана – Ігоря Антонича».

Керівники територіальних відділень МАН України отримали подяки від Президента Малої академії наук України Станіслава Довгого та директора Національного центру «Мала академія наук» Оксена Лісового за високий організаційний і науково-методичний рівень проведення всеукраїнських літніх шкіл МАН.

Справжньою окрасою свята стала концертна програма за участі відомих гуртів. Учасники літніх шкіл поринули у спогади про проведений разом час. Їх переповнювали радість зустрічі з однолітками та організаторами шкіл. Вечір закінчився запальною дискотекою.

В останній день юні науковці мали змогу насолодитися екскурсійною програмою містом Києвом організованою Національним центром «Мала академія наук України».

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 8 й 2.

^Вгору