ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

«Хліб – усьому голова»

29.02.2016

25 лютого 2016 року у гуртку науково-технічного відділу «Посмішка» було проведено виховний захід на тему «Хліб – усьому голова», метою якого було поглибити знання вихованців про хліб, народні звичаї, пов’язані з хлібом; виховувати у дітей повагу до хліба, дбайливе, бережливе ставлення до нього, повагу до праці хліборобів, до рідної землі.

Під час заняття педагог Голінкевич-Лелетка Наталія Леонідівна ознайомила дітей з давніми традиціями пов’язаними з хлібом. Діти дізналися які є різновиди хлібобулочних виробів.

Вихованці говорили і про бережливе ставлення до нашого найголовнішого багатства – хліба. На святі звучали вірші, пісні, загадки, прислів'я, легенди про хліб.

На захід були запрошені гості Тішаєва Антоніна Степанівна та Вербицька Надія Олександрівна, які розповіли про роботу пекаря та провели майстер-клас по виготовленню прикрас на коровай з тіста.

Вихованці виготовляли з паперу колоски пшениці, також були проведені конкурси «Зв’яжи сніпок», «Збери урожай», гра «Пекарі».

Не можливо було не згадати про людську трагедію 1933р., що назвали Голодомор та про часи війни, що є особливо актуальним у наші дні у зв’язку із ситуацією, яка склалася на сході України.

Завершився захід гарними побажаннями здоров’я, добробуту і щедрих врожаїв на наших нивах. Під кінець заходу діти та всі присутні пригощалися смачною випічкою.

Є сподівання, що цей захід не пройшов марно, що в кожне сердечко западе маленьке зернятко добра, яке виросте великим колосом добра, честі, справедливості.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Що є сумою 1 і 5?

^Вгору