ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології

25.04.2016

Тиждень психології – свято душі

Як зрозуміти себе і весь світ? Як зробити світ добрішим? Що робити, щоб тебе почули? - на ці та інші актуальні питання шукали і знаходили відповідь вихованці гуртків та інших творчих об’єднань впродовж Тижні психології, що проходив у Центрі з 18 по 22 квітня.

Кожен день Тижня був сповнений цікавих заходів і мав не лише тему, а й свою «фішку»: хочеш зрозуміти світ – спробуй зрозуміти себе; ми з Тамарою ходим парою; посміхнись і світ стане добрішим, цінуймо найдорожче; розквітни разом з весною.

А розпочався Тиждень психологічним прогнозом на тиждень і грою «Мій настрій». Кожен, хто приходив до закладу (вихованці, працівники центру, батьки) обирали смайлик відповідно настрою з яким ішли в Центр і повертались додому.

З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології

Що показала ця гра? А все дуже просто – у вихованців до початку занять у гуртках настрій був добрим, а після занять ставав ще набагато кращим (на 64%), у 32% педагогів настрій ставав кращим після роботи, а у батьків, які повертались із Центру, настрій був кращим на 11%.

Тож ми ще раз переконалися, що ПОЗАШКІЛЛЯ позитивно впливає на наш емоційний стан і робить світ кращим.

Ви ніколи не замислювалися над тим, чому люди пишуть на парканах? А тому, що їм хочеться, що їх почули. Тож упродовж Тижня усі бажаючі мали змогу написати на «Психологічному паркані» все, що забажають… Як бачите, охочих виявилося багато і довелося готувати ще один паркан…

З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології

Щоб зрозуміти світ, слід починати з себе – в цьому переконалися вихованці фізкультурно-спортивного відділу, які стали активним учасниками соціально-психологічного тренінгу «Жити в мирі та злагоді».

З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології

А вихованці гуманітарно-оздоровчого відділу із задоволенням поділилися своїми добрими справами з однолітками. Вони виготовили «Гірлянду добрих справ» і прикрасили нею групову кімнату.

Не залишилися осторонь Тижня психології педагоги і батьки вихованців. Удосконалити свою професійну майстерність допоміг педагогам тренінг професійного зростання, що відбувся 19 квітня.

З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології З 18 по 22 квітня в Центрі пройшов Тиждень психології

А батьки стали активним учасниками інтерактивної лекції «Сім’я без насильства». Усі батьки погодилися з тим, що щасливою є лише та сім’я, в якій панує любов…

Заключний день Тижня психології пройшов під девізом «Розквітни разом з весною!» і був присвячений підведенню підсумків та створенню колективного колажу «Мій гурток – мій дім!» Неодмінними супутниками творчого процесу були гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки.

Тиждень психології став справжнім святом для душі і переконав багатьох, що психологія краща з наук, використовуючи психологічні знання, можна зробити життя яскравішим і змістовнішим, а головне – жити в мирі і злагоді з собою і світом!

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 2 й 9.

^Вгору