ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Засідання педагогічної ради

01.04.2021

Згідно з планом роботи 30 березня 2021 року в Сумському обласному центрі позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбулося засідання педагогічної ради з теми «Співпраця педагогів, вихованців, батьків в організації навчально-творчої діяльності в умовах змішаного навчання».

У зв’язку з карантинними обмеженнями педагоги працювали онлайн у групах (навчальних відділах). Активну участь в обговоренні питання взяли педагоги художньо-естетичного відділу. Зокрема Віталій Шабельський, керівник народної балетної студії «Престиж», розповів про сучасні підходи щодо заохочення дітей до навчально-творчої діяльності. Тетяна Нянькіна, керівник театральної студії «Реп’ях», окреслила позитивні аспекти дублювання та висвітлення навчального матеріалу на YouTube каналі, що сприяє активізації самостійної роботи дітей, залученню батьків до процесу навчання дитини, саморозвитку та самовдосконалення педагога. Керівник гуртка образотворчого мистецтва «Яскрава палітра» Інна Обравит  акцентувала увагу як на перевагах, так і на недоліках змішаного навчання.

Педагоги туристсько-краєзнавчого відділу в контексті порядку денного обговорили  питання щодо діяльності родинного клубу «Світлиця любові», залучення  батьків до  організації та проведення челенджів і флешмобів.

Педагоги еколого-натуралістичного відділу долучилися до засідання в онлайн режимі – наради в команді відділу на платформі дистанційного навчання Microsoft Teams. З інформаційно - аналітичними матеріалами щодо організації співпраці педагогічного, учнівського колективів відділу та батьківської громади ознайомила присутніх методист Юлія Марченко. Вона зазначила, що взаємодія між керівниками гуртків і батьками вихованців у межах педагогіки партнерства в умовах змішаного навчання відбувається шляхом постійної комунікації у чатах, месенджерах, проведення відеобесід, телефонних консультацій тощо; забезпечення батьками технічних можливостей для дистанційного навчання; online заняття за участю батьків для вихованців дошкільного і молодшого шкільного віку; допомога і участь батьків в організації та проведенні виховних заходів, екологічних акцій, практичних природоохоронних дій; просвітницька робота з батьками в межах клубу за інтересами «Екородина», лекторію «Мистецтво бути батьками»; спільне святкування визначних подій, свят; обмін життєвим досвідом; залучення до екскурсій, виставок; проведення спільних майстер-класів тощо.

До участі в засіданні педради долучилися й батьки вихованців. Приємно зазначити, що вони позитивно відгукуються про результати навчання своїх дітей у гуртках закладу і запевнили, що й надалі будуть співпрацювати в освітньому «трикутнику» - щасливі діти – задоволені батьки – досвідчені педагоги під гаслом «Тільки разом». Серед пропозицій батьків щодо визначення пріоритетів подальшої співпраці слід зазначити: урізноманітнення форм профільного літнього оздоровлення, проведення спільних заходів в умовах карантинних обмежень, започаткування челенджу добрих справ.

Дякуємо батькам наших вихованців за активну участь в обговоренні нагальних питань організації освітнього процесу в реаліях сьогодення.

 
 

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 9 й 5.

^Вгору