ОЦПО та РТМ » Новини » Новина

Зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни

12.05.2011

Вже стало традицією в ОЦПО та РТМ на базі екскурсійно – краєзнавчого відділу запрошувати на теплі зустрічі ветеранів Великої Вітчизняної війни. І в цьому році – 6 травня перед широким загалом гуртківців постали сивочолі ветерани, котрих покликала Вітчизна до бою, а були вони тоді ледь старшими за своїх нинішніх слухачів. Діти підготували для наших героїв привітальний концерт, слухали пісні, читали вірші воєнних часів та переглянули документальну хроніку визволення м. Суми 1943р.

З перших уст юнаки і дівчата мали змогу почути про буремні події тих часів, уявити їхні нелегкі дороги, зрошені потом і кров’ю, вкриті звитягою і доблестю. З неприхованою цікавістю придивлялись вихованці до бойових відзнак, що рясніли на грудях у Фесенко Василія Германовича, Казакова Миколая Петровича та Мороза Олександра Пилиповича. Та все менше й менше з кожним роком стає свідків тієї війни. Час невблаганний, тому доречний кожен знак уваги, кожен уклін усім, хто кував перемогу в горнилі жорстоких боїв на фронтах, у партизанських загонах та підпіллі, виніс важкі роки окупації, хто піднімав з руїн та відроджував рідний край.

Свято Перемоги викликає у наших душах почуття безмежної гордості за подвиг та водночас гіркого суму за сплачену страшну ціну перемоги, отриманої завдяки величі духу та масовій самопожертві воїнів.

Нехай війна, що прокотилась глибоким горем по людських долях, буде останньою на українській землі. Ми нащадки, звертаємось до свідків тієї немилосердної війни і висловлюємо слова глибокої шани та подяки за мирне небо над головою, можливість жити, навчатись і трудитись в ім’я вільної Батьківщини.

Назад

Ваші запитання, повідомлення, відгуки




Будь ласка, додайте 3 й 7.

^Вгору